Азербайджан възнамерява да позволи на група експерти от ООН да

...
Азербайджан възнамерява да позволи на група експерти от ООН да
Коментари Харесай

До дни Азербайджан ще допусне експерти от ООН в Нагорни Карабах

Азербайджан има намерение да разреши на група специалисти от Организация на обединените нации да посети Нагорни Карабах до няколко дни, оповестиха от канцеларията на азербайджанския президент.

Медиите също ще могат да посетят района.

Междувременно броят на етническите арменци, които се пробват да изоставен района след светкавичната азербайджанска военна атака, доближи 90 000 души, по данни на Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция. Съединени американски щати и други страни приканиха Баку да допусне интернационалните наблюдаващи в Нагорни Карабах на фона на опасения по отношение на опцията за нарушавания на човешките права. Армения упреква Азербайджан в етническо пречистване на Нагорни Карабах, а Баку изрично отхвърля това.

Същевременно през днешния ден в азербайджанския град Евлах се организира трета среща на представители на централните управляващи на Азербайджан и арменците от Нагорни Карабах, заяви новинарската организация АПА.

Работата на съветските миротворци, които към този момент се намират на територията на Азербайджан, ще бъде предмет на разискване с Баку, съобщи през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред публицисти. " Едва ли някой може отговори на този въпрос сега, защото в този момент приказваме за задача, която е на територията на Азербайджан. Това ще бъде предмет на нашето разискване с азербайджанската страна ", сподели Песков в отговор на питане по отношение на по-нататъшната орис на съветската мироопазваща задача по отношение на прекратяването на съществуването на сепаратистката арменска република от 1 януари 2024 година. Той добави, че все пак въпросът за сключване на кротичък контракт сред Армения и Азербайджан остава настоящ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР