Азербайджан се оттегли от Европейското първенство по вдигане на тежести

...
Азербайджан се оттегли от Европейското първенство по вдигане на тежести
Коментари Харесай

Азербайджан напусна състезание в Армения заради подпалено знаме

Азербайджан се отдръпна от Европейското състезание по повдигане на тежести в събота в столицата на Армения Ереван след скандал, заяви АП.

Баку взе решението ден, откакто мъж изтича на сцената на церемонията по откриването на надпреварата, сграбчи азербайджанско знаме и го подпали.

Министерството на младежта и спорта на Азербайджан съобщи в изказване , че случаят в петък вечерта в Ереван демонстрира , че " когато в Армения царува такава атмосфера на ненавист, сигурността не е обезпечена, естественото присъединяване на азербайджански спортисти в надпревари е невероятно заради психически напън ".

Министерството заяви, че спортистите и хората, които ги съпровождат, са напуснали Армения.

Арменски публични лица споделиха, че мъжът, който е хванал знамето, е бил чиновник на арменската социална телевизия, който е бил поканен на церемонията по откриването. Той беше отведен в полицейски сектор след случая, само че освободен без обвинявания.
 Убити и ранени бойци по границата сред Азербайджан и Армения
Убити и ранени бойци по границата сред Азербайджан и Армения

Всяка от страните упреква другата, че е разкрила огъня

Припомняме, че враждебността сред Армения и Азербайджан набъбна през последните месеци с блокадата на единствения път, водещ от Армения към етнически арменския район Нагорни Карабах в границите на Азербайджан.

Нагорни Карабах и прилежащите територии попаднаха под контрола на етническите арменски сили, подкрепени от Ереван през 1994 година, само че една шестседмична война през 2020 година върна огромна част от региона под контрола на Азербайджан.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР