Аз силно препоръчвам на хората с придружаващи заболявания, наднормено тегло

...
Аз силно препоръчвам на хората с придружаващи заболявания, наднормено тегло
Коментари Харесай

Хематолог препоръчва: Хората с придружаващи заболявания и наднормено тегло да се ваксинират

 " Аз мощно предлагам на хората с съпътстващи болести, наднормено тегло или диабет да се имунизират ", съобщи хематологът доктор Чавдар Ботев в ефира на " Здравей, България ". Той акцентира, че тези с автоимунни болести, трансплантации и бременните да не бързат с имунизацията.

Според него в статистиката на заболелите от ковид се пропуща групата, която е без признаци. Той цитира изследване в Германия, което посочило, че 60% от 100 преболедували ковид са имали увреждане на сърцето. " Има едно увреждане на бъбреците, което остава неусетно, както и увреждане на доста други органи и системи. При по-тежко болните имаме болест, при която 40% от преболедувалите могат да развият автоимунно заболяване. ", сподели той.

Според него чувствителността на хората по отношение на имунизациите и имунизацията се е трансформирала през последната година и хората са станали по-мнителни.

" Имаме друга страна и всеки самичък би трябвало да си вземе решение. Имаме ваксини, които са създадени доста бързо. Специално за ковид, когато са правени опити върху мишки, те са ваксинирани с 4 разнообразни препарата. След което са инфектирани с вируса. Това, което се следи – те развиват еозинофилни нитрати в белия дроб, което не се следи при другите ваксини. Това значи, че имаме необикновен вирус и е допустимо да има напълно разнообразни странични резултати.  В момента, в който се болестите с вирус, на фона на имунизацията се развиват процеси, които не се развиват, в случай че прекарвате вируса ", изясни доктор Ботев.

Относно имунизацията на Pfizer хематологът изясни, че са подбрани най-хубавите разновидности на имунизацията. Дозата за тази ваксина е 30 микрограма. При Moderna са направени доста огромните дози, защото са пропуснати пробите върху мишки, твърди доктор Ботев. Дозата на този препарат е 100 микрограма.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР