Аз очаквах нещо друго от Консултативния съвет по национална сигурност.

...
Аз очаквах нещо друго от Консултативния съвет по национална сигурност.
Коментари Харесай

Ген. Съби Събев: Очаквах нещо друго от Консултативния съвет по национална сигурност


" Аз чаках нещо друго от Консултативния съвет по национална сигурност ". Това сподели в изявление за предаването " 12+3 " по стратегия " Хоризонт " военачалник Съби Събев , първият боен представител на България в НАТО:

" Състоянието на българската войска от дълго време е известно, констатации по тази тематика са правени към този момент доста години обратно. Аз чаках фактически да се обсъдят непосредствените закани за сигурността на България от руско-украинската рецесия, от напрежението, което е основано, от милитаризацията на Черноморския район и най-много позицията на България, която през днешния ден би трябвало да бъде показана на съвещанието на министрите на защитата на страните от НАТО, т.е. какво предлага България за усилване на предното наличие на НАТО в нашия район. За страдание, не чух нищо сходно и ние твърдо се разграничаваме от други страни в района, най-много Румъния, по съответната оценка, която вършат те и надлежно настояванията на Румъния към съюза , с цел да бъде усилена нейната защита и възпиращ капацитет. Такова нещо, за жалост в България, няма ".

" България излезе с една меко казано лековата позиция – да предлага наш батальон, който да бъде интензивен от детайли на други съюзни страни ", добави първият боен представител на България в НАТО:

" Това е превръщане на 180 градуса на концепцията на НАТО за тези батальонни бойни групи. Аз смятам, че фактически, в случай че министър Янев изложи това на съвещанието, ще провокира много язвителни усмивки в нашите съдружници, тъй като няма такова знамение. НАТО предлага отбрана, а България по някакъв личен метод взема решение, че няма потребност от такава отбрана ".

Цялото изявление с военачалник Съби Събев можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР