Аз не знам откъде президентът Радев вади тези заключения. Нито

...
Аз не знам откъде президентът Радев вади тези заключения. Нито
Коментари Харесай

Николай Денков: Не знам откъде Радев вади своите заключения

Аз не знам от кое място президентът Радев вади тези изводи. Нито законодателната, нито изпълнителнителната власт би трябвало да излизат от пълномощията си. Така премиерът Николай Денков отговори на коментара на президента Румен Радев.

Според държавния глава реакциите след избора на Борислав Сарафов за и.д. основен прокурор пораждат подозрения, че партиите, показани в Народното събрание, търсят да назначат собствен човек на поста.

" От друга страна на правосъдната власт би трябвало да обезпечи доверие за това, което прави. В последните няколко месеца се случиха събития, които изсветлиха доста процеси, които в допълнение нарушиха това доверие. Нека членовете на Висш съдебен съвет се замислят дали работят за връщане на доверието, с цел да имат вяра хората, че ще има правдивост. Висш съдебен съвет би трябвало да направи най-хубавото, с цел да избере най-качествените хора', добави Денков пред публицисти в Пампорово. Той взе участие във конгрес на Националното съдружие на общините. 

По отношение на помощта за Украйна Денков добави:            

" Има решение на Народното събрание. В същото изявление, доколкото съумях да се срещна, Радев е споделил, че България оказва помощ на Украйна, в това число с оръжие. От една страна участваме, въпреки това не участваме със снаряди. Така че дано президентът обясни това несъгласие. Трябва да сме поредни, да съблюдаваме решението на Народното събрание и да помогнем на Украйна да възвърне териториалната целокупност. Загиват хора, изселени са фамилии и деца. Да напомним за човешката покруса. Много е елементарно да се каже " дайте да спрем войната и да установим мир ", само че да напомним, че когато се откри неправдив мир, следва нова война ", посочи министър-председателят.    

Денков добави, че чака една номинация от ГЕРБ-СДС и една от ПП-ДБ за еврокомисар. 

" Все още тече развой на разискване за избор на регионални шефове. Лично аз не одобрявам квотния принцип, считам, че той е неверен. Търсим консенсусни лица, доколкото е допустимо ", разяснява още той. 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР