Аз и моите колеги в Делхи имаме нелеката участ да

...
Аз и моите колеги в Делхи имаме нелеката участ да
Коментари Харесай

Посланик Елеонора Димитрова: В Индия дойде нова, по-страшна вълна на вируса

" Аз и моите сътрудници в Делхи имаме нелеката орис да следим от близко трагичните развития последните седмици В Индия и паниките на индийския народ предвид на, това ми дава правото да се причисля към апела и на за съблюдаване на ограниченията по време на празниците “, сподели пред БНР Нейно Превъзходителство дипломат на Република България в Индия Елеонора  Димитрова.
Тя съобщи, че са предложили на Министерство на външните работи и те са се съгласили  да се увеличи степента на риск за пътешестване към Индия на 5 степен , което е най-високата степен.

" Призовавам  българите да не пътуват към Индия , а които са тук, да намерят метод да изоставен страната ", съобщи в " Хоризонт до обед " Димитрова.

„ Защото последните развития в Индия демонстрираха, че  една нова, по-страшна вълна на вируса пристигна  и нито Европа, нито България са застраховани от това.

На нас в посолството не ни липсват защитни средства, част от нас се имунизираха, а индийското държавно управление поставя старания посредством имунизационната си стратегия да имунизира с „ АстаЗенека “ по-възрастните, а по-младите ще могат да се имунизират от 1 май – от 18 до 45 години. Но се постанова да прилагаме извънредно строги ограничения за сигурност, ограничение на контактите напълно,  споделила съм на сътрудниците си да не излизат, тъй като на открито е ужасно … “, съобщи дипломат Димитрова.

По думите и нищо не е предвещавало това развиване на пандемията.

 БГНЕС

„ Отвори се общественият и икономическият живот и това докара до приспиване на бдителността ни. Облекчиха се противоепидемичните ограничения и в този момент имаме една невиждана по размерите си нова вълна . Нови инфектирани, нови смъртни случай нагоре, нови разновидности на вируса, дефицит на болнични кревати за интензивно и за всякакво друго лекуване на заболели, сериозен дефицит на О2, на лекарства за лекуване “, съобщи още посланикът ни в Индия Нейно Превъзходителство Елеонора  Димитрова.

Тя отговори, че на този стадий при тях не е постъпвала информация за заболели българи . В момента в Индия има към 150 българи, живеещи от дълго време в страната.

„ С нас се свързват българи в Индия, които желаят да се завърнат в България. Аз с наслада научих, че Националният действен щаб е разискал ситуацията в Индия и ще се вземат ограничения, с цел да не навлезе в България индийската разновидност на вируса . Щабът е по отношение на нас, получих уверението им през днешния ден, че нещата в България се наблюдават от близко, с цел да не навлезе този вирус, за който се знае малко, само че към този момент има информация, че се е популяризирал в прилежащи на България страни ", разясни още дипломат Димитрова.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР