Аз дълбоко не разбирам фиксацията в главния прокурор и специализираното

...
Аз дълбоко не разбирам фиксацията в главния прокурор и специализираното
Коментари Харесай

Огнян Герджиков: Не разбирам фиксацията в главния прокурор и спецправосъдието

" Аз надълбоко не разбирам фиксацията в основния прокурор и профилираното правораздаване. Все едно това е правосъдната промяна. Аз това безусловно не го разбирам ", сподели някогашният длъжностен министър председател Огнян Герджиков.

" Не знам за какво ръководещите допускат, че по този начин елементарно могат да създадат промяна на основния прокурор. Простата аритметика демонстрира, че това доста мъчно може да стане. Това ще е един удар във въздуха ", счита Герджиков.

" Главният прокурор е административен началник. Прокурорите са тези, които могат да издигнат обвиняванията. Моето пояснение за фиксацията с основния прокурор е, че той се свързва с досегашното ръководство на ГЕРБ и фигурата на Бойко Борисов ", разяснява Герджиков.

Помолен да разяснява думите на основния прокурор Иван Гешев, че ръководството желае да бори корупцията с отрязъци от вестници, Герджиков сподели, че " в случай че е мрачно, корупцията ще вирее ". И продължи: " Корупцията би трябвало да се осветлява, в случай че е мрачно, тя ще вирее. Ако се осветлят нещата, няма да вирее елементарно. Навсякъде има корупция, въпросът е да бъде оптимално минимизирана ".

Относно мненията против специализирането правораздаване, че не работи дейно, Герджиков сподели, че е сюрпризиран, тъй като действително Народното събрание работи най-неефективно. " Нашият парламент непрестанно си написа слаба оценка. Приема през днешния ден един закон, след 2 месеца прави изменение и допълнение и по този начин. Дайте да го затворим този парламент щом работи толкоз зле ", сподели Герджиков.

Той разяснява и готвените промени в Конституцията. " Какво постанова тази смяна? Нашата Конституция е относително прилична. Това непрестанно предпочитание да се трансформира дава неустойчивост и като облик на България пред света. Трябва да внушаваме непоклатимост в законодателството ", добави някогашният министър председател.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР