Айлин Фейзулова и Жана Адиб Саад са възпитанички на Медицинския

...
Айлин Фейзулова и Жана Адиб Саад са възпитанички на Медицинския
Коментари Харесай

Две млади лекарки получиха наградата за пълно отличие Златен Хипократ

Айлин Фейзулова и Жана Адиб Саад са възпитанички на Медицинския факултет към МУ в София и считат да останат да практикуват в България

751 млади лекари поставиха Хипократова клетва. Това са възпитаниците на Медицинския факултет към Медицинския университет в София.

На специфична гала в зала 1 на НДК младите лекари получиха дипломите си. 293-ма от абитуриентите са от България, а останалите 458 са чужденци от 41 страни, съобщи.

С цялостно отличие са приключили две млади лекарки, които получиха и " Златен Хипократ ", и парична премия. Специален посетител на церемонията беше президентърт Румен Радев. Той изрази вяра, че повече млади лекари ще останат в България. А тези, които са избрали да заминат в чужбина, ще се върнат след време, с цел да приложат наученото у нас.

Младите лекарки със " Златен Хипократ " Айлин Фейзулова и Жана Адиб Саад споделиха, че през днешния ден за тях е най-емоционалният и най-съществен ден, който е резултат от 6 години и половина упорита работа. Айлин Фейзулова е избрала пътя на ендокринологията, Жана Адиб Саад се колебае сред вътрешни заболявания и неврология.

Фейзулова изрично ще остане у нас, тъй като, по думите ѝ, има какво да даде на България. Жана Адиб Саад е от задгранично семейство, само че доста обича страната ни и ще се радва да остане тук.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР