АвтоВАЗ официално стартира масовото производство на обновената Lada Vesta в

...
АвтоВАЗ официално стартира масовото производство на обновената Lada Vesta в
Коментари Харесай

АвтоВАЗ показа новата Lada

АвтоВАЗ публично започва всеобщото произвеждане на обновената Lada Vesta в завода в Ижевск. Противно на упованията, моделът получи префикса NG към името (от нова генерация), защото в самия АвтоВАЗ нововъведението е позиционирана тъкмо като идващото потомство на Vesta, а не като рестайлинг.
Въпреки това измененията се свеждат до освежен външен и вътрешен дизайн, както и до разширение на листата с съоръжение: LED оптика, цифрово арматурно табло и огромен таблет с мултимедийна система са част от новостите конфигурирани на Vesta. Засега обаче е показан единствено екстериорът на колата.
На 22 февруари 2022 година първата серийна Vesta от новото потомство слезе от поточната линия на завода Lada в Ижевск - това беше разновидността cross-universal в оптималната настройка на съоръжение и в нов златист цвят, който е наименуван Garfield.
Новият модел може да се разграничи от този преди промяната по хромираната дъга, интегрирана в предната ризница - това техническо решение се употребява за първи път в сериен автомобил Lada. Самата ризница има по-развит релеф.
Фаровете към този момент са напълно LED, както и светлините за мъгла и стоповете. „ Светодиодите усъвършенстваха качеството на светлинния поток, а студената бяла светлина обезпечава висок контрастност при разнообразни метеорологични условия “, означават от АвтоВАЗ.
Има няколко разновидността за избор на дизайн на радиаторната решетка: в общоприетите версии тя е пресечена от две хромирани лайсни, които образно вършат колата по-широка и по-ниска, до момента в който при версиите Cross решетката има шарка с едра мрежа.
Налични са и две нови декоративни изпускателни тръби на задната ризница, както и щампования на капака на багажника, които вършат колата да наподобява по-дълга. В допълнение към всичко изброено нагоре, Vesta се снабдява и с 16- и 17-цолови черни лъскави джанти.
За Vesta са оповестени и много нови екстри. Например спомагателни датчици в предната и задната ризница, които са част от системата за сигурност при паркиране и системата за наблюдаване на мъртвите зони в придвижване.
От АвтоВАЗ обаче към момента мълчат за линията от мотори, само че по-рано оповестеното утвърждение за вида на транспортното средство изброява същите мотори, които се инсталираха и на предходната Vesta.
Става дума за бензинови атмосферни елементи 21129 (1.6 литра, 106 конски сили), 21179 (1.8 литра, 122 конски сили), както и френският мотор Renault H4M-HR16DE (1.6 литра, 113 конски сили). Скоростните кутии също са идентични - механична и CVT Jatco.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР