Автошколите, обучаващи начинаещи шофьори, се станали толкова, много, че ги

...
Автошколите, обучаващи начинаещи шофьори, се станали толкова, много, че ги
Коментари Харесай

Шофьорски курсове: Ментета и оригинали!

Автошколите, учащи начинаещи водачи, се станали толкоз, доста, че ги има (образно казано) на всеки ъгъл. Цените за образование също варират в много огромни граници, само че дали въпросното образование е дейно на всички места и какво би трябвало да се промени с цел да стане образованието по-качествено? За отговори на тези и други въпроси, свързани с образованието на кандидат-шофьорите, потърсихме ръководителят на Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България Красимир Георгиев. Ето и какво показа той с нас.

 Животът е потвърдил, че огромното количество е за сметка на качеството. Това важи и за огромния брой автошколи. Ниските цени на шофьорските курсове в една огромна част от тях, напълно разбираемо, се трансформират в неприятно качество на образование, което по-късно се отразява на огромния брой убити на пътя при ПТП.

Това състояние може да се усъвършенства, като се направи тотална промяна в нормативната уредба, касаеща образованието на бъдещите водачи от една страна, и цялостната смяна в образованието на бъдещите инструктори от друга. Задължително би трябвало да се завишат условията, на които би трябвало да дават отговор бъдещите инструктори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР