Автосалонът в Париж стартира през следващата седмица във вторник с двата си

...
Автосалонът в Париж стартира през
следващата седмица във вторник с двата
си
Коментари Харесай

Автосалонът в Париж – ток, паркетници и големи отсъстващи

Автосалонът в Париж започва през следващата седмица във вторник с двата си прес дни, след което отваря порти за широката аудитория. Още в дните за пресата ще станем очевидци на контраатаката на немските премиум производители срещу превъзходството на Tesla на пазара на напълно електрическити първокласни и спортни коли. От Mercedes ще представят кросовъра си EQC като първи член на новото потомство електрически автомобили на Трилъчната звезда. Във фронта на офанзивата против американците ще е и дебютиралия неотдавна не къде да е а в Сан-Франциско кросовър Audi e-tron.

Проблемът пред автопазара в Европа, който към този момент резервира равнището си, се казва “новите правила WLTP ”. Те са и причината някои от известните автопроизводители - VW, Ford, Nissan, Jeep, Fiat, Alfa Romeo, Mini, Оpel, Volvo и General Motors да останат встрани от ревюто, както и това че сходно на Volkswagen, нямат пресни нови модели за проявление. Не на последно място за отсъствието са високите цени за изложителите, някои от които към този момент избират с по-малко пари да правят обособени дебюти на моделите си извън салоните.

Марката VW отсъства от салона, само че това не означава, че групата със същото име няма да е там с други свои марки. Вече споменахме Audi e-tron, само че дружно с него на щанда на четирите преплетени кръга ще дебютират още фейслифтовете на A4 и TT, както и обновеното Q3 порасло с съвсем 100 мм. which grows by almost 10cm.

SEAT сега е в сериозен напредък и трупа сериозни плюсове с новите си модели, най-пресният от които е огромният им SUV Tarraco, който ще е с обществен дебют на автосалона. От компанията настояват, че нямат да създадат по-голям от него нататък, а топ-моделът на “испанските ” SUV-ове ще се създава във Волфсбург. Обещават още следващата година да забележим нови издания на дребния Mii и бестселъра León.

От Škoda през последните седмици пускаха на дребни дози информация и частични картинки на версията RS/vRS на Karoq, засега обявяван като концепт. През следващата година управлението на автопроизводител №1 в Германия може би ще разреши на супер-успешната през последните години остаряла чешка марка да предизвика Golf на пазара въз основата на дългия 4356 мм концепт Vision RS concept, за който още не е оповестено публично име. Този петврат хечбек от пазарния сегмент С ще замести настоящия модел Rapid в Европа.

Естествено, двата огромни френски автопроизводителя ще употребяват домашния си автосалон за реализиране на максимален рекламен резултат. От най-успешната марка на групата Renault - Dacia няма някаква оригиналност, но пък гамата й е към момента прясна и продажбите на остарялата румънска марка са бомбастични. Renault ще покаже концепт за автономен автомобил, фейслифт на Kadjar, нови мотори и машинката с 300 к.с. Mégane R.S. Trophy.

Групата PSA е със международна премиера на подключваемия хибрид Citroën C5 Aircross, чието ппроизводство потегля идната година с 1,6-литров турбомотори с един или два електромотора – опция обезпечена от архитектурата EMP2. На нейна база ще очакваме още хибриди на групата - DS 7 E-Tense 4x4 (два мотораs); Peugeot 508 Hybrid, 508 SW Hybrid и 3008 Hybrid4 (два мотора), както и Opel и Vauxhall Grandland X PHEV. Много забавен е концептуалният модел с ретро-футуристичен жанр Peugeot E-Legend с цялостното си задвижване, технологии за автономно ръководство и пълно електрическо задвижване.

Голямата изненада на автосалона ще се казва VinFast. Това е първият национален автомобилостроител на Виетнам и той ще представи на автосалона седан и кросовър, развити върху закупени от BMW платформи на X5 и 5 series. И двата автомобила с дизайн на студиото Pininfarina. Двата модела ще излязат в продажба в средата на следващата година на локалния пазар, а целта на VinFast е да се реализира годишно производство от половин милион автомобила към 2025-а година. Идеята зад новата марка на хоризонта е да стане глобална, а не да остане единствено локална.

Ето и някои от предстоящите министър председатели на серийни модели на автосалона в Париж:
Audi e-tron, Audi Q3, BMW 3 series, BMW Z4, DS 3 Crossback, Ferrari Monza SP1, Ferrari Monza SP2, Kia ProCeed, Mercedes-Benz EQC, Mercedes B-class minivan, Mercedes A class (къса база), Seat Tarraco, Toyota Corolla wagon, VinFast sedan и VinFast crossover.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР