Авторът на Вещерът Анджей Сапковски съобщи на феновете срока за

...
Авторът на Вещерът Анджей Сапковски съобщи на феновете срока за
Коментари Харесай

Новата книга на Анджей Сапковски Вещерът получи прозорец за издаване

Авторът на " Вещерът " Анджей Сапковски заяви на почитателите периода за издаване на дълго чаканата последваща книга от поредицата му, както и допустима информация за нейната история, заяви IGN.


Сапковски съобщи по време на Comic Con Виена, че идната книга, която към този момент няма заглавие, ще се появи в международен мащаб при започване на 2025 година след дебюта в родната му Полша в края на 2024 година

Известен със своя изсъхнал и подигравателен комизъм, Сапковски също по този начин показа къс тийзър за това какво може да включва историята. " [Netflix] направи сериал въз основа на един къс роман. Те ме принудиха да продължа ", сподели той. " Не се окайвам. Благодарение на това в този момент имам задоволително пари за наема си ".

Изказването на Сапковски, че Netflix прави сериал въз основа на един единтвен роман, не е напълно тъкмо, само че стрийминг платформата преди малко разгласи анимационния филм Sirens of the Deep по-рано през ноември 2023 година, който е основан на един от разказите. Първият сезон на сериала на Netflix също е основан на сборника с разкази за „ Вещерът “, написан от Сапковски, а началният епизод на втория сезон е основан на описа A Grain of Truth.

Макар че това надалеч не е доказано, най-вероятен претендент за продължение е Sirens of the Deep, в който вземат участие Гералт от Ривия, най-хубавият му другар Лютичето и съперничещ бард на име Еси Давен.

Еси от дълго време е обичан воин на почитателите, тъй че продължението на нейната история евентуално ще бъде добре пристигнало за феновете на " Вещерът ". Това съответствува и с упованията, че идната книга ще споделя странична история, която не визира директно главната сага за „ Вещерът “, която се споделя в пет книги и е приспособена от втори сезон на Netflix. Такъв беше казусът с предходната книга на „ Вещерът “ - " Сезонът на бурите ", която излезе през 2013 година и разказваше независима история на Гералт години преди главната сага.

Историята на Гералт освен, че стига до много финален край в главната сага, само че към този момент има и (технически неофициално) продължение посредством поредицата игри на CD Projekt, която се развива няколко години след книгите.

Макар че това са единствените в действителност канонични записи във франчайза " Вещерът ", вселената към този момент се е развила надалеч оттатък истинската поредност книги. Към трилогията от игри (и няколко идни продължения и spin-off-и) се причисляват сериалът на Netflix, поредност от комикси, настолна ролева игра, манга и даже готварска книга. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР