Автор: Ирина Цонева, БНТВ петък коалицията Продължаваме промяната - Демократична

...
Автор: Ирина Цонева, БНТВ петък коалицията Продължаваме промяната - Демократична
Коментари Харесай

БНТ: ДСБ няма да подкрепи кабинет, предложен от ГЕРБ или с участието на ГЕРБ

Автор: Ирина Цонева, Българска национална телевизия

В петък обединението " Продължаваме промяната " - " Демократична България " ще разгласят общите си дейности. Вчера  " Продължаваме промяната " взеха решение да не поддържат мандат на ГЕРБ-СДС. Все още обаче не сме чули позицията на другия сътрудник - " Демократична България ". 

По неофициална информация, с която " По света и у нас " разполага, управлението на ДСБ е взело същото решение, каквото взе на Политическа партия: да не бъде подсилен под никаква форма кабинет, препоръчан от ГЕРБ или с присъединяване на ГЕРБ.

Все още не са заседавали от другото крило на Демократична България - партията на Христо Иванов " Да, България ". Те ще заседават онлайн на следващия ден, след което водачите на двете партии Политическа партия и Демократична България ще дадат общ брифинг в петък.

Вчера евродепутатът, излъчен от " Демократична България ", Радан Кънев съобщи пред Българска национална телевизия, че не вижда опция за коалиция сред първите две политически сили, само че това не значи, че няма формули за сформиране на кабинет.

 Преди избирате водачът на ДСБ Атанас Атанасов съобщи:  " Ако ГЕРБ е първа политическа мощ на предварителните парламентарни избори на 2 април, отиваме на нови избори наесен ".

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР