Автомобилното рали Антимиграция“ финишира на границата между САЩ и Мексико.

...
Автомобилното рали Антимиграция“ финишира на границата между САЩ и Мексико.
Коментари Харесай

Автомобилното рали „Антимиграция” финишира на границата между САЩ и Мексико

Автомобилното рали „ Антимиграция “ финишира на границата сред Съединени американски щати и Мексико. Масов авто протест, проведен от американските консерватори, приключи на границата сред Съединени американски щати и Мексико в символ на митинг против бездействието на федералните управляващи пред лицето на миграционната рецесия, оповестява сътрудник на РИА Новости.

На десетки камиони, рейсове, коли и мотоциклети им лиши най-малко час, с цел да дойдат през нощта в ранчото в Кемадо, където беше плануван протест за събота.

„ Искаме сигурни граници. Само помислете за това. През последните три години какъв брой хора са проникнали у нас? Удивително е, само че никой не знае точния брой – сред шест и осем милиона “,

„ Президентът на Съединените щати е задължен да ни обезпечи безвредна среда като ползва законите на нашия щат. Като отхвърля да направи това, той самият нарушава закона “, добави той.

Митингът стартира по-рано тази седмица във Вирджиния и кулминира в паралелни манифестации в Тексас, Аризона и Калифорния.

Над колите се веят флагове на Тръмп

Над колите се веят флагове в поддръжка на някогашния президент Доналд Тръмп, който е покрай номиниране за нов мандат от Републиканската партия. Протестиращите показват взаимност с републиканските управляващи на щата Тексас, които поеха защитата на границата, без да се опасяват от спор с федералния център.

Кемадо се намира на 30 километра от град Ийгъл Пас, където Националната армия на Тексас блокира крайбрежията на граничната река Рио Гранде с контейнери и бодлива тел.

Опасявайки се, че измежду участниците в митинга може да има крайнодесни протестиращи, управляващите изтеглиха незаконните мигранти, арестувани в ареста на Ийгъл Пас, заяви CBS.

Организаторите на акцията упорстват, че митингът е кротичък и за отбягване на провокации се организира на разстояние от Орлов проход.

„ Това е Тексас, доста хора тук са въоръжени. Но това не ме интересува, до момента в който не се употребяват оръжия “, отговори един от уредниците на упреците. Той добави, че измежду участниците има доста пенсионирани военни и служители на реда.

Ново изостряне на границата

Миграционната рецесия по южната граница на Съединени американски щати закупи ново изостряне, откакто Върховният съд на Съединени американски щати по искане на администрацията позволи премахването на оградата от бодлива тел, която управляващите в Тексас сложиха по границата с Мексико. Губернаторът на щата Грег Абът отговори, като разгласи „ инвазия “ и ограничения за самоотбрана заради обстановката с притока на мигранти. Той акцентира, че страната ще ползва свои лични политики, до момента в който федералните управляващи не съумяват да защитят границата. Републиканските губернатори на 25 американски щата, в това число губернаторът на Флорида, упрекнаха президента на Съединени американски щати Джо Байдън в отвращение да се бори с незаконната миграция и оповестиха своята взаимност с управляващите в Тексас.

В четвъртък губернаторът на Флорида Рон ДеСантис сподели, че ще изпрати към 1000 бойци от Националната армия в Тексас.

Източник: PИА Новости,  Превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР