Автомобилният салон в Токио винаги е удивлявал публиката с нестандартните

...
Автомобилният салон в Токио винаги е удивлявал публиката с нестандартните
Коментари Харесай

Най-забележителните машини от автосалона в Токио

Автомобилният салон в Токио постоянно е удивлявал публиката с ексцентричните модели. Там като че ли попадаш в друго измерение, защото виждаш освен коли, а същински чудеса на техниката. Тази година ревюто не прави изключение. Ето някои от най-впечатляващите експонати от солано в японската столица.
Nissan IMx – електрическия кросоувър на бъдещето


Това е концептуален кросоувър, който открива цяла нова епоха при електрическите автомобили. Твърдеше, че че той е построен на платформата на новия Leaf, само че стана ясно, че това не е по този начин. За IMx е издигната изцяло нова архитектура, която ще се употребява за всички бъдещи коли на ток на Nissan.
Като цяло кросоувърът отстрани главните дефекти на електрическите коли досега – дребния самостоятелен пробег и дългото зареждане на батериите. Със специфична станция пълненето на акумулаторите ще лишава напълно малко време, а пробегът ще доближава 600 км. Освен това IMx ще може да зарежда дома на притежателя си с насъбраното електричество, като по този метод ще му пести пари.


Кросоувърът има и система за автоматизирано паркиране, като може да остави водача и пасажерите си и по-късно да отиде самичък до мястото за престой. Друга оригиналност е „ глас”, с който ще предизвестява пешеходците за своето доближаване и по този начин ще предотвратява заплаха от случай.
Мотоциклет, който не пада


В Токио компанията Honda показа нова версия на „ автоматичен” мотоциклет. Двуколесното транспортно средство има функционалност - Riding Assist E, която му оказва помощ да пази равновесие. Според основателите на машината, това е реализирано благодарение на вградения в мотоциклета компютър, който непрестанно балансира кормилот
Машината има и система за самостоятелно ръководство, т.е. може да се движи без човешка интервенция. В случая концепцията е мотоциклетът самичък да отива на паркинга, откакто е оставил притежателя си пред магазина или дома му. Впрочем и този мотор е напълно електрически.
Най-красивата Mazda


Ясно е, че показаната в японската столица Mazda Vision Concept в никакъв случай няма да излезе в серийно произвеждане, само че няма по какъв начин да се отхвърли, че това е един от най-красивите коли. В дизайна и няма нищо комплицирано, даже в противен случай – той е изчистен и елементарен. Същият като на машините от предишния век, които към момента не престават да провокират удивление.
Все отново има късмет да забележим някои от детайлите от този автомобил при идващото потомство на Mazda6. А не е изключено компанията да приготвя излизането на още по-голям седан. От известно време се твърди, че напълно скоро ще се появи Mazda9, която би трябвало да бъде един незабравим автомобил.
Най-престижната Toyota


Това не е електрически автомобил. Не е и съвременен кросоувър. Това е най-консервативната Toyota в историята на марката, само че пък е същинска класика. И по тази причина някак си се отличава от останалите модели на японския производител. Впрочем, това е едвам третото потомство в 50-годишната история на Century, което също е удивително.
Автомобилът се появява през 1967 година, като е предопределен за фамилията на императора на Япония. Никога не е изглеждал съвременен, само че предлага всички улеснения на височайшите особи, които вози. Факт е, че от втората му генерация са направени единствено няколко бройки, които си остават благосъстоятелност на императорската фамилия.
Пикапът на Yamaha


Компанията Yamaha е известна с две неща – мотоциклети и музикални принадлежности. Факт е обаче, че тя има прочут опит в автомобилостроенето. Именно тя основава V8 мотора на първото потомство на известния Volvo XC90, както и впечатляващ концептуален модел на суперкола, употребяващ технологии от Формула 1.
Сега Yamaha реши да изненада публиката с всъдеходен пикап с името Cross Hub Concept. Технически елементи за него липсват, по тази причина се допуска, че той ще си остане само идея. Сред особеностите на машината са разположението на седалките във типа на ромб. Шофьорското място е най-отпред в средата, а зад него и настрана са сложени две от пътническите седалки. Има и трета в задата част на салона.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР