Автомобилният производител Tesla намали цените на електрическите си превозни средства

...
Автомобилният производител Tesla намали цените на електрическите си превозни средства
Коментари Харесай

Изненадващ ход: Tesla рязко намали цените на новите автомобили

Автомобилният производител Tesla понижи цените на електрическите си транспортни средства в Европа и Съединени американски щати, сподели уебсайтът на компанията, написа.

В Германия Tesla понижи цените на Model 3 и Model Y, най-продаваните в света, с сред 1% и съвсем 17% според от конфигурацията. Компанията на Илон Мъск също по този начин понижи цените в Австрия, Швейцария и Франция.

Намалението на цените в Съединени американски щати на седана Model 3 и кросоувъра Model Y варира сред 6% и 20% спрямо цените преди отстъпката, съгласно калкулации на Ройтерс. Това е преди отчитането на федерален данъчен заем до $7500, който влезе в действие за доста електрически автомобили при започване на януари.

Tesla понижи цените в Съединени американски щати и за своя първокласен кросоувър Model X и седана Model S.nce.

За американските купувачи на Model Y за дълги дистанции новата цена на Tesla, комбинирана със дотацията от Съединени американски щати, която влезе в действие този месец, възлиза на отстъпка от 31 %. В допълнение, Tesla разшири колите в своята гама, отговарящи на изискванията за данъчен заем от администрацията на Байдън.
 Tesla обмисля нахлуване на пазара в Турция
Tesla обмисля нахлуване на пазара в Турция

Спред министъра на индустрията и технологиите на страната

Преди понижението на цената петместната версия на Model Y не отговаряше на изискванията за този заем, което изпълнителният шеф на Tesla Илон Мъск назова " сбъркано ". След понижението на цената, версията за дълги дистанции на Model Y ще дава отговор на изискванията за федерален заем от $7500.

Взети дружно с пониженията на цените, оповестени предходната седмица в Китай и други азиатски пазари, този ход означи превръщане на най-големите пазари на Tesla от тактиката, която компанията следваше през по-голямата част от 2022 година, когато търсенето беше мощно и междинните продажни цени за нейните електрически транспортни средства се повишаваха.

" Това в действителност би трябвало да усили размерите на (Tesla) за 2023 година ", сподели в туит Гари Блек, вложител в Tesla, който е надъхан оптимистично за компанията и нейните вероятности след скорошния внезапен спад на цените на акциите.
 Tesla Model Y е най-продаваната нова кола в Европа през септември
Tesla Model Y е най-продаваната нова кола в Европа през септември

Продажбите на електрически коли са достигнали 160 869 ед. или 15,6% от пазара

Преди намаляването на цените складовите наличия на Tesla в Съединените щати, проследени от моделите, показвани на нейния уеб страница като неотложно налични, се увеличаваха. Цените на използваните модели на Tesla обаче намаляваха, увеличавайки натиска върху компанията да поправя цените за нови коли.
 Фабрика на Tesla във Фремонт, Калифорния
Източник:

Фабрика на Tesla във Фремонт, Калифорния

Промяната е първият огромен ход на Tesla, откогато назначи своя водещ изпълнителен шеф за Китай и Азия, Том Джу, да следи производството в Съединени американски щати и продажбите в Съединени американски щати и Европа.

Tesla понижи цените в Китай и в други азиатски пазари предходната седмица. Заедно с предходните понижения на цените, оповестени през октомври, и скорошните тласъци, цената в Китай за Model 3 или Model Y е намаляла с сред 13% и 24% по отношение на септември, демонстрират калкулации на Ройтерс.

Tesla намали цените и в Южна Корея, Япония, Австралия и Сингапур.

Анализаторите са на мнение, че намаляването на цените в Китай ще увеличи търсенето и ще задълбочи натиска за неговите съперници там, в това число за BYD, което може да се трансформира в ценова война на най-големия обединен пазар за електрически транспортни средства. Този напън може да нараства и в Европа.
 BYD детронира Tesla и към този момент е №1 в света по продажби на електрически автомобили
Китайска компания детронира Tesla и към този момент е №1 в света по продажби на електрически автомобили

Компанията е обвързвана с милиардера Уорън Бъфет

Model 3 беше най-продаваният електромобил в Германия предишния месец, следван от Model Y, изпреварвайки напълно електрическия ID4 на Volkswagen. VW неотдавна увеличи цената на напълно електрическия стилен хечбек ID3, поставяйки го наедно с Model 3.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР