Автомобилните производители по цял свят към момента изпитват затруднения поради

...
Автомобилните производители по цял свят към момента изпитват затруднения поради
Коментари Харесай

Световната автомобилна индустрия разчита на тайвански производители на чипове

Автомобилните производители по целия свят все още изпитват усложнения заради неналичието на чипове. В тази връзка водещи производители на чипове от Тайван ще се ангажират да обезпечат нужното количество за международната автомобилна промишленост – това съобщи неотдавна министърът на стопанската система Уан Мей-хуа.

След среща с представители на Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC), United Microelectronics Corp (UMC), Vanguard International Semiconductor Corp и Powerchip Semiconductor Manufacturing Co Уан съобщи, че фирмите са се съгласили да приоритизират производството на чипове за коли, като ще се опитат да усъвършенстват индустриалните си линии, с цел да усилят потенциала. Преди това обаче, те ще би трябвало да се допитат и до останалите си клиенти, с цел да видят дали те са подготвени да одобряват понижение или закъснение на поръчките в интерес на автомобилната промишленост.

Глобалната пандемия, породена от ковид, понижи поръчките на автомобилни чипове, до момента в който търсенето на чипове за осведомителни и информационни технологии и 5G приложения набъбна. Сега, когато търсенето на коли се върна към нормалните си равнища, тайванските производители на чипове към този момент работят с цялостен потенциал, което се оказва и казусът пред автомобилната промишленост, сподели Уан, като добави, че европейки, американски и японски представители са употребявали дипломатически канали, с цел да се извърнат към министерството с молба за помощ от името на своите автомобилни производители.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР