Автомобилната индустрия е в лош период, но новите регистрации на

...
Автомобилната индустрия е в лош период, но новите регистрации на
Коментари Харесай

Търсят се повече автомобили с алтернативни задвижвания

Автомобилната промишленост е в неприятен интервал, само че новите регистрации на транспортни средства с различни задвижвания като електричеството към момента нарастват мощно във Федералната република. Техният пазарен дял от 41,2% от януари до октомври 2021 година се удвои още веднъж в съпоставяне със същия интервал на миналата година (21,8%). Това демонстрира мониторинговият отчет „ Алтернативни задвижвания в Германия 2021 “, оповестен от Германската енергийна организация (dena).

През първата половина на годината общите продажби на коли са се нараснали с 14,9% по отношение на същия интервал на миналата година. От юли до октомври обаче продажбите паднаха с 27,2% спрямо 2020 година, частично заради световния дефицит на чипове. Хибридните задвижвания съумяха да запазят челната си позиция измежду различните задвижвания с 361 601 регистрирани автомобила и да разширят пазарния си дял с 48,1% по отношение на същия интервал на миналата година.

Броят на новите регистрации на plug-in хибриди (+102,5 процента) и акумулаторни електрически транспортни средства (+119,9 процента) също се усили в съпоставяне със същия интервал на миналата година. Делът на различните задвижвания варира доста сред сегментите - до момента в който те са 85,8 % в горния междинен клас, той е единствено 6,8 % за огромните ванове.

Повечето транспортни средства с различно задвижване през първите 10 месеца на 2021 година са SUV. Продължава наклонността от последните няколко години към нараснало търсене на SUV коли.

Като цяло най-голям дял на различните задвижвания се следи в столицата Берлин. 46,9 % от новите регистрации там са оборудвани с електрическо, хибридно или газово задвижване. Това слага Берлин тъкмо пред Баден-Вюртемберг с 45,3 % и Северен Рейн-Вестфалия с 45 %. Бавария, водачът във връзка с безспорните нови регистрации, е едвам на осмо място в релативно съпоставяне (42,1 процента). Хамбург е най-отзад с дял на различните задвижвания от единствено 31,1 %.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР