Автомобилите с техническа неизправност ще бъдат спирани от движение незабавно.

...
Автомобилите с техническа неизправност ще бъдат спирани от движение незабавно.
Коментари Харесай

От следващата година неизправните коли ще бъдат незабавно спирани от движение

Автомобилите с техническа нередовност ще бъдат спирани от придвижване неотложно. Държавата счита да вкара мярката от началото на идната година. Това разгласи началникът на " Пътна полиция " Бойко Рановски по време на семинар на тематика " Към визия нула жертви от ПТП ".

Идеята е при годишния механически обзор, през който е длъжен да премине всеки водач, в случай че бъде открита техническа нередовност, органите на реда ще бъдат уведомявани по електронен път. По този метод регистрацията на автомобила ще бъде прекъсната. Ще има степени на възможни неизправности и те ще би трябвало да бъдат отстранени от притежателя на транспортното средство, в случай че желае още веднъж колата да е в придвижване.

Това ще стане факт още при започване на идната годината, защото е европейска инструкция, а депутатите към този момент са го одобрили на първо четене.

Досега регистрацията на автомобила се прекратяваше, в случай че липсва наложителната застраховка " Гражданска отговорност ". Отписват се и колите, чийто водачи са хванати за карат без брошура, пияни или дрогирани.

За първите 9 месеца на година са прекъснати регистрациите на 11 хиляди автомобила поради водачи, използвали алкохол или опиати. Над 865 хиляди коли са спрени от придвижване поради липса на " Гражданска отговорност ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР