Автоматичната междупланетна станция на НАСА “Джуно е извършила своето трето

...
Автоматичната междупланетна станция на НАСА “Джуно е извършила своето трето
Коментари Харесай

УСПЕХ! Джуно извърши благополучно сближаване с Юпитер, изпрати снимки!

Автоматичната междупланетна станция на НАСА “Джуно ” е направила своето трето облитане на Юпитер на 11 декември сполучливо. През идващите два дни екипът на задачата съумя да смъкна получените научни данни, измежду които има и фотоси на газовия колос.

Горното изображение демонстрира така наречен “перли ” на Юпитер – бели овални структури, които в действителност съставляват въртящи се против часовниковата стрелка вихрушки. Юпитер е динамична планета – от 1986 година до ден сегашен броят на белите овали е варирал от шест до девет. Понастоящем се виждат общо осем.

Камерата на “Джуно ” JunoCam може да прави фотоси във забележимата област на облачната завивка на планетата и полярните области. Тази камера не се смята за теоретичен инструмент – включването й на борда е особено с популяризаторска цел, да радва очите на галактическите запалянковци.

Суровите фотоси от третото облитане на Юпитер на 11 декември към този момент са качени тук за спомагателна обработка: https://www.missionjuno.swri.edu/junocam/processing

За повече информация: НАСА

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР