„Автомагистрали“ са сключили договор за доставка на озеленяване на АМ

...
„Автомагистрали“ са сключили договор за доставка на озеленяване на АМ
Коментари Харесай

Регионалният министър: Сключен е договор за озеленяване на АМ Хемус, а магистрала няма

„ Автомагистрали “ са сключили контракт за доставка на озеленяване на Автомагистрала „ Хемус “, само че не е подписан подобен за строително-монтажни действия на автомагистрала. Това съобщи в „ Тази неделя “ вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов. По думите му има единствено контракти за доставка на материали – трошляк, бетон, желязо.

Според него към днешна дата не може да се даде краен период за завършването на аутобана през Северна България.
„ Сключени са контракти за 10 сектора за оставащите 240 км от Автомагистрала „ Хемус “, които не са построени. Един единствен от тях е подписан по Закон за обществените поръчки (б.р. Закон за публични поръчки), той си върви добре и ще бъде приключен в период. За останалите 9 е прибавен „ инхаус “ механизма “, изясни районният министър. Той разясни, че държавното сдружение „ Автомагистрали “ няма нито нужната техника, нито нужните чиновници, с цел да приключи процедурите. Караджов посочи, че по въпросните 10 сектора са предоставени процедури за 4 милиарда лева, като от тези пари са преведени дейно 1,3 милиарда лева
„ Преведени са на компаниите, с които „ Автомагистрали “ е сключила контракти по „ инхаус “. Аз не мога да настоявам коя компания е куха и коя – не, има си проверяващ орган. Никой министър на районното развиване няма проверяващи пълномощия. Във всичките 9 сектора - с „ инхаус “, стартира строителството без да има нито един план, уточни той и изясни, че Народното събрание би трябвало да узакони строителството на тези сектори.
Министърът беше безапелационен, че идващите поръчки ще минават по Закон за обществените поръчки, ще се ограничи и практиката строителят самичък да проектира осъществяването. По думите му все още няма нито един подготвен план за огромен инфраструктурен план. „ На идейна фаза стартира действителното планиране на скоростния път от Русе до Велико Търново. Отсечката Бяла-Русе, където стават най-вече произшествия с жертви – би трябвало да свалим обаче трафика сред Търново и Габрово, което надали е фантазия на габровци. Затова пътят от Русе ще се пресече с Автомагистрала „ Хемус “, ще мине през Търново, а двулентовата права – да стане четирилентова “, разяснява Караджов.
Караджов сподели още, че план за тунел под Шипка също няма.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР