Автоинструктори предлагат част от теоретичните часове да се взимат онлайн

...
Автоинструктори предлагат част от теоретичните часове да се взимат онлайн
Коментари Харесай

Автоинструктори предлагат част от теоретичните часове да се взимат онлайн

Автоинструктори оферират част от теоретичните часове да се взимат онлайн Наказанията по време на шофьорски изпити да са съответно написани и да не дават опция за преценка на изпитващия. Това е една от концепциите за смяна в методиката за образование на кандидат-шофьорите, разисквана през вчерашния ден сред автоинструктори и зам.-министърът на превоза Ангел Попов.
 
По думите му сега наказването за доста от нарушаванията варира да вземем за пример сред 1 и 3 точки, което дава опция за злоупотреби.
 
Ще поеме ли страната напълно шофьорските изпити?

По сегашната методика някои санкции са по този начин написани, че оставят прекомерно огромна независимост на изпитващите, счита зам.-министърът на превоза Ангел Попов. " Когато той допусне неточност, тя да бъде закрепена с тъкмо избран брой точки, които му се лишават, а не изпитващият да има право да избира по персонална преценка ", разяснява Попов.
 
Според ръководителя на Асоциацията на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов методиката има потребност и от други усъвършенствания.
 
 БГНЕС

" По в този момент съществуващата методика за изпит, в случай че вие на заден ход докоснете тротоара, с цел да спрете, би трябвало да бъдете разкъсан. А в случай че застанете на едно място за паркиране, ще видите, че всеки един допира тротоара ", съобщи Иванов.
 
Шофьорските изпити да се извадят от ДАИ, предлага СБА

Други оферти на автоинструкторите са част от теоретичните часове да могат да се взимат онлайн, а маршрутът на изпита по кормуване да бъде авансово задаван и наблюдаван с GPS.
 
" Не би трябвало хората да ги задържаме в образователни кабинети 40 часа, когато половината от това образование може да бъде онлайн и може да бъде доста по-качествено, с филмиране на дадени обстановки. Може да бъде въведено образование с GPS система, по същия метод хората биха могли и да се изпитват. Задава им се въпросът на GPS-a от едно несъмнено място да се стигнат до друго несъмнено място, където да им опция за паркиране на автомобила. С тези инструкции той би могъл да организира изпита без намесата на индивида, който е до него ", изясни още Йонко Иванов.
 
 Sofia Photo Agency, списък

Правят нов опит за преустановяване на нередностите при шофьорските изпити

Друго предложение е изпитните коли да са държавни, а не на инструкторите. Според Йонко Иванов това обаче ще докара спомагателен стрес на курсистите.
 
" Тези коли са разнообразни от колите, на които човек се е подготвил - и по метод на ръководство, и по габарити. Това не е човек, който е взел изпита и има шофьорска брошура. Това е човек, който се явява на изпит и напрежението е доста по-голямо ", уточни той. По тематиката Автошколите на митинг, недоволстват от ДАИ Новите правила за шофьорските изпити, ще спрат ли порочните практики? Осем арестувани при спецакция против пазаруването на шофьорски книжки в София
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР