Автоджамбазът, който открадна няколко автомобила в Пловдив в края на

...
Автоджамбазът, който открадна няколко автомобила в Пловдив в края на
Коментари Харесай

Автоджамбазът, откраднал редица коли в Пловдив, не призна вината си, сочи друг за извършител

Автоджамбазът, който открадна няколко автомобила в Пловдив в края на 2022 година и началото на 2023г., се изправи пред Пловдивския областен съд, само че не призна виновността си за кражбите и изиска делото да се гледа по общия ред с разпит на очевидци. Той е  столичанин, който живее на квартира в Пловдив.
Прочетете още
36-годишният Марио Илиев категорично отхвърли да е правил една от кражбата на автомобила, който благосъстоятелност на Фейзи Садъков. Той и отбраната му юрист Кущилакова, назоваха, че има друго лице, което е предало след кражбата МПС-то на Илиев, с цел да го пази.

„ Аз познавам този човек, тъй като преди години имах автоморга, а той ми беше клиент. Имах му някакво доверие и по тази причина, когато ми се обади да надзиравам автомобила, се съгласих. Така излезе, че аз съм го откраднал ”, разяснява пред съда обвиненият.

Именно по тази причина адвокатката му пожела обвинителният акт да се върне на прокуратурата за корекция, с цел да може когато се съберат новите доказателства от разпита на посоченият като съизвършител,  да му бъде  повдигнато обвиняване и на него. Съдът обаче не почете това искане и насрочи делото за разглеждане по общия ред, където ще бъде свикан въпросния очевидец за разпит.

Както  TrafficNews  разказа в серия материали тогава, 36-годишният Марио Илиев открадна два фолксвагена, едно ауди и едно порше кайен.

Двата фолксвагена модели „ Пасат ЦЦ ” и „ Пасат ” към момента не са открити и върнати на притежателите, за разлика от аудито и поршето. Според първичните данни общото при кражбите било идентичният почерк на причинителя - до момента в който колите са оставени от водачите за малко без контрол с включени мотори. След това джамбазинът сменял номерата, с цел да не бъде заловен.

Първият откраднат автомобил бил „ Пасат ЦЦ ”. Той е отмъкнат от млада жена на 28 ноември 2022г. преди тя да си тръгне от работното място. Тогава крадецът се промъкнал в двора на компанията в която работи в регион “Северен ”, на метри от постройката на Трето районно ръководство. Качил се е в колата минути преди 19 часа и е тръгнал с транспортното средство. Автомобилът се карал от Мария Кощилакова, само че бил на името на майка ѝ – Гена. Двете дами предявиха молба за конституирането им като частни обвинители против крадеца, претендирайки иск от сумата, каквато е цената на автомобила. Съдът обаче не одобри молбата им.

Втората открадната кола била поршето, благосъстоятелност на Никола Диев. Тя била отмъкната на 19 декември 2022 година, до момента в който мъжът бил спрял за малко пред офис на куриерска компания. Автомобилът имал GPS и бил открит в землището на село край Дупница.

Третата кола „ Фолксваген Пасат “ била на Фейзи Садъков, само че била открадната от владението на Атакан Карагьоз. Карагьоз спрял за малко на улица в „ Кършияка ” на 6 януари предходната година. Въпреки, че бил наоколо до колата, крадецът не се уплашил да работи. Карагьоз бил оставил автомобила без да го гази и крадецът влезнал и затворил вратата. Карагьоз чул и се опитал да го спре, само че джамбазинът потеглил, като влачил потърпевшия 5-10 метра.

Четвъртият откраднат автомобил бил – джип ауди бил открит в пазарджишкия сектор на автомагистралата. 

Днес съда конституира в качеството си на частни обвинители единствено двамата пострадали мъже, само че отхвърли исковете им за разглеждане в това произвеждане. След едночасовото съвещание обаче, една от правосъдните заседателки съобщи, че в действителност няма да може да участва на последващи каузи, тъй като била служебно ангажирана. Това принуди арбитър Силвия Цанкова да насрочи делото за май месец, като тогава разпоредителното съвещание още веднъж ще би трябвало да стартира изначало с нов правосъден състав.

Към този миг Марио Илиев е с мярка за неотклонение „ домакински арест ” по друго дело, което се води в Пазарджик.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР