Автобусна фирма от Бургас беше глобена за липса на винетка

...
Автобусна фирма от Бургас беше глобена за липса на винетка
Коментари Харесай

Нов гаф с електронните винетки и поредната гавра

Автобусна компания от Бургас беше санкционирана за липса на винетка при тяхно транспортно средство, тъй като тол системата не отчела, че таксата е заплатена.

Управителят на транспортната компания Румен Христов твърди, че на 29 март е било осъществено заплащане в размер на 2205 лв. за винетките на 26 рейса, само че дни по-късно тяхна машина била спряна за инспекция сред селата Ахелой и Каблешково, след което бил формиран акт на лидера, че ръководи без винетка.

От компанията настояват, че разполагат с документи за платената сума за общо 26 рейса, даже получили противоположен имейл за заплащането . Проверка в банковите им извлечения посочила, че в същия ден е изработен произлязъл бюджетен превод за посочената сума от компанията към Националното тол ръководство.

"Подобни пропуски в тол системата затрудняват нашата работа и основават стеснение за пасажерите. Не ни се коства редно да заплащаме за услуга, а по-късно да бъдем глобени, поради непознати неточности ", показа шефът Христов.

Така или би трябвало да се заплати санкцията по формирания акт, без значение че винетката към този момент е платена, или компанията да си търси правата по правосъден път.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР