Автобиографичната книга Резервен“ на принц Хари стана най-бързо продаваната във

...
Автобиографичната книга Резервен“ на принц Хари стана най-бързо продаваната във
Коментари Харесай

Само не се женѝ за Камила, татко: Книгата на принц Хари оглави топ 10 по продажби на Острова

Автобиографичната книга „ Резервен “ на принц Хари стана най-бързо продаваната във Англия. Спорните записки провокираха дискусия в Обединеното кралство, само че все пак оглавиха класацията в раздел „ Нехудожествена литература “ за последните 25 години, заяви Българска телеграфна агенция.

Според уеб страницата „ Нилсън БукДейта, който събира и дава информация за дистрибуцията и продажбите на книги, през първата седмица от излизането й на пазара от „ Резервен “ са продадени 467 183 копия.

Книгата счупи предходния връх от 210 506 копия, подложен от първата готварска книга от поредицата " Щипка ням-ням ", написана от Кей Алисън през 2019 година Данните не включват електронни и аудиокниги, а се отнасят единствено до продажбите на физически копия, прецизира Българска телеграфна агенция.

„ Резервен “ е единствената нехудожествена книга в топ 10 на най-бързо продаващите се книги във Англия. Начело на тази ранглиста е са четири от книгите на Джей Кей Роулинг за Хари Потър, пето място е за " Изгубеният знак " на Дан Браун, а " Резервен " се подрежда на шесто място. Самата книга е написана от американския създател Джей Ар Моринджър.

В книгата херцогът на Съсекс разказва разнообразни епизоди от живота си в кралския двор, в това число серия от персонални прекарвания и прочувствени положения, свързани с него и фамилията му. В нашумелите към този момент фрагменти Хари споделя какъв брой тежко е претърпял загубата на майка си, срещал е прочувствено недоумение у околните си, брат му Уилям го е нападнал физически и се подигравал на паническите му офанзиви, а татко му Чарлз пренебрегвал ползите на синовете си и сложил личното си благополучие над тяхното.

Хари не икономисва и интимни елементи, измежду които по какъв начин е изгубил девствеността си с непозната по-възрастна жена, която го третирала като „ жребче “. Разказва и по какъв начин персонално е ликвидирал 25 талибански бойци, до момента в който е бил в Афганистан, което провокира мигновена реакция от управляващите в Кабул.

В един от мощните епизоди той споделя два месеца след погребението на майка си е придружил татко си по негово гледище в Йоханесбург за среща с Нелсън Мандела и... концерт на известната поп група Spice Girls.

„ Бях слисан. И заинтригуван. Spice Girls ли, баща?

Той изясни, че Spice Girls изнасяли концерт в Йоханесбург и се обадили на президента Мандела, с цел да изразят уважението си. Чудесно, помислих си. Това изяснява за какво Spice Girls ще бъдат там. А ние? Не разбирах. Не съм сигурен, че баща искаше да го схвана.

Истината беше, че чиновниците му се надяваха, че негова фотография паралелно до най-почитания международен политически водач и най-популярната музикална група ще му донесе позитивните заглавия, от които мощно се нуждаеше. След гибелта на мама той беше сатанизиран, хората го упрекваха за развода, а оттова и за всичко, което последва. Рейтингът му беше едноцифрен. Само за образец – Фиджи анулира национални празненства в негова чест. “

Посещението се провежда, а преди концерта Хари се трансформира в център на вниманието за публицистите, защото това е първата му обществена демонстрация след погребението на майка му.

“Хари, тук, Хари, по какъв начин си, Хари! ”

Въпроси, които не бяха въпроси. Въпроси – клопки, които кънтяха в главата ми. Журналистите не се интересуваха по какъв начин се оправям, те се опитваха да ме накарат да кажа нещо жълто, нещо ново. Взирах се в светкавиците, оголвах зъби в усмивка и мълчах.

Малко по-късно Хари разказва по какъв начин – към този момент по време на концерта - скован е видял татко си да си тактува с глава и да потупва бедро с ръка в ритъма на поп песните.

В книгата той споделя и по какъв начин „ другата жена “ Камила Паркър Боулс публично е влезнала в живота им.

„ Усещахме наличието на Другата жена. Уили дълго време таеше съмнения, които го объркваха, изтезаваха го и когато се потвърдиха, той изпитваше голяма виновност, че не е направил нищо. По-скоро, че не е споделил нищо. Мисля, че бях прекомерно млад, с цел да имам съмнения. Но не можех да не усещам неналичието на непоклатимост, на топлота и обич в нашия дом “.

След гибелта на майка му татко му желал да официализира връзката си и за задачата „ трябваше да притегли момчетата “. За задачата били проведени обособени срещи на Камила с Уилям, а по-късно и с него. На чай.

„ Казах си: Нищо ужасно. Все едно си поставяш инжекция. Затваряш очи и свършва, преди да се усетиш. Имам неясен спомен, че Камила беше също толкоз спокойна (или отегчена) като мен. Никой от нас не се притесняваше доста от мнението на другия. Тя не ми беше майка, а аз не бях най-голямото й затруднение. С други думи, аз не бях наследникът. Тази част с мен беше просто условност. “

Накрая последвал „ разборът “ с татко им, в който той ги питал какво мислят. И получил „ благословията им “ да бъде благополучен с Камила.

„ Да, Камила беше изиграла основна роля в разпадането на брака на родителите ни и оттова за изгубването на майка ни, само че разбирахме, че тя е била в капан като като всички останали в урагана на събитията. Не я обвинявахме и в действителност с щяхме наслаждение да й извиним, в случай че можеше да направи баща благополучен. Виждахме, че и той като нас не беше. Разпознавахме празните погледи, празните въздишки, разочарованието, което постоянно беше изписано на лицето му. “

Съчувствието към Чарлз имало и още един корен – тежкото детство на самия сегашен крал. Хари разказва разказите на татко си за интерната-училище, в който бил изпратен „ да се калява “ и където съгласно личните му мемоари бил извънредно унизен и едвам оживял „ с наведена глава, стиснал плюшеното си мече, което години по-късно към момента притежаваше. Теди ходеше на всички места с баща – презрян предмет, с висящи конци, с дупки, закърпени на места. Представях си, че изглеждаше, както баща е изглеждал, когато хулиганите са завършили с него “.

Затова с Уилям решили, че татко им има право на персонално благополучие и заслужава „ по-добър сателит от Теди “. Съгласили се да одобряват Камила в фамилията, само че с единственото изискване Чарлз да не се дами за нея.

„ Той не отговори. “

Чарлз и Камила подписаха брак през 2005 година

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР