Австрийското правителство разработва план за дейтвие, в случай на повторно

...
Австрийското правителство разработва план за дейтвие, в случай на повторно
Коментари Харесай

Австрия с резервен план при втора вълна от коронавирус

Австрийското държавно управление създава проект за дейтвие, при положение на наново експлоадиране на зараза от ковид . Кабинетът на Себастиан Курц има готовн да реагира бързо, в случай че броят на инфектираните стартира да се усилва, написа уеб сайтът „ ое24 “.
В момента броят на новите случаи на заразяване в страната са ниски, а репродуктивното число е под единица. Ако тези данни се трансформират след отварянето на учебните заведения и заведенията за хранене, както и след края на рестриктивните мерки, държавното управление ще предприеме незабавни ограничения.
Себастиан Курц и здравният министър Рудолф Аншобер желаят да предотвратят ново повишаване на кривата и втора вълна от заразяване .
За задачата държавното управление ще продължи да регистрира деликатно случаите на всеки две седмици, а в случай че има увеличение на случаите – всяка седмица. За задачата ще се употребяват епидемиологични калкулации и прогнози.
Ако в един регион, град или провинция бъде регистрирано увеличение на случаите на инфектирани, той ще бъде подложен незабавно под карантина. След това ще последва затваряне на учебните заведения и магазините в този регион.
Ако през есента е налице повишаване броя на заболелите на територията на цяла Австрия, държавното управление ще вкара още веднъж възбрана за излизане.
Училищата ще бъдат затворени по-бързо, в сравнение с магазините. Отново ще се премине към отдалечено учене и работа от къщи.
Правителството разчита, че жителите ще проявят отговорност и ще оказват помощ за попречване на втора вълна от болест.
Канцлерът Себастиан Курц акцентира, че това е сюжет, за който всички би трябвало да се приготвят добре.
Първоначалните наблюдения демонстрират, че отварянето на първите магазини нямат отрицателни последствия върху епидемиологичната конюнктура в страната. Въпросът е дали обстановката ще може да бъде удържана под надзор, да се ограничи заразяването и болните да бъдат изолирани бързо или още веднъж ще се допусне повишаване на кривата.
Той акцентира, че държавното управление ще продължи да следи през идващите седмици и месеци броя на новозаразените и прикани жителите да бъдат деликатни.
„ Мотото ни е: Толкова независимост, колкото е допустимо и толкоз ограничавания, колкото са нужни “, сподели Курц. Той още веднъж обърна внимание върху персоналната отговорност на всеки жител по повод спазването на отдалеченост и носенето на защитна маска в публичния превоз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР