Австрийското правителство обяви в събота връщане към по-строги антикоронавирусни ограничения.

...
Австрийското правителство обяви в събота връщане към по-строги антикоронавирусни ограничения.
Коментари Харесай

Австрия връща мерките от пролетта в опит да ограничи настъплението на COVID-19

Австрийското държавно управление разгласи в събота връщане към по-строги антикоронавирусни ограничавания. Сред тях са и пълното затваряне на учебни заведения и несъществени магазини, написа БГНЕС.
" От 17 ноември до 6 декември ще бъде въведена нова блокировка като тази от пролетта ", сподели канцлерът на конференция. Администрацията на Kурц наложи отчасти блокиране преди две седмици, само че това не спря увеличението на броя на случаите, които стигнаха до дневен връх в петък. По-строгите ограничения ще доведат до понижаване на обществения контакт до най-малко и на хората е казано да си стоят у дома с изключение на при ясно избрани аргументи като извършване на покупки, работа там, където работата от вкъщи не е осъществима, медицински визити и спорт. Само магазини, продаващи съществени продукти, ще могат да останат отворени, като хранителни магазини, аптеки, банки и пощенски станции.
 Над 9 000 случая на ковид за денонощие в Австрия Над 9 000 случая на ковид за денонощие в Австрия
За пръв път от началото на пандемията Австрия записва над 9 000 новозаразени с ковид за ден. Заради рецесията, държавното управление е...
Учениците от началните и главните класове ще преминат към отдалечено образование, гимназиите и университетите към този момент са го създали. Виена наложи отчасти заключване, в това число нощен полицейски час от 20:00 часа при започване на ноември и подреди заведенията за хранене, музеите, концертните заведения и спортните уреди да бъдат затворени, само че случаите на вируси не престават да нарастват без да понижават. През последните седем дни страната записва 831 доказани случая на милион поданици, сочи уебсайтът " Нашият свят в данни ", и Австрия изпревари прилежащите Чехия и Швейцария, с цел да оглави международните ранглисти.
Страната с население от 8,8 милиона души се отърва относително леко по време на първата вълна, само че в петък записва 10 000 инфекции за 24 часа и още 7000 в събота. Ежедневните случаи са в контрастност с едвам към 1000 при започване на октомври. Неотдавнашният растеж оказа напън върху лечебните заведения с пациенти с ковид, които сега заемат 567 от 2000 кревати за интензивно лекуване. Понастоящем броят на жертвите на пандемия в страната е към 1700.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР