Австрийският крайнодесен политик Хайнц-Кристиан Щрахе подаде жалби срещу виенски адвокат,

...
Австрийският крайнодесен политик Хайнц-Кристиан Щрахе подаде жалби срещу виенски адвокат,
Коментари Харесай

Австрийският политик Хайнц-Кристиан Щрахе подаде жалби срещу адвокат, детектив и срещу жената от скандалното видео

Австрийският крайнодесен политик Хайнц-Кристиан Щрахе подаде тъжби против виенски юрист, против детектив и против дамата, показала се за племенница на съветски олигарх, за въвличането му в клопката със скандалния видеозапис от вила в Ибиса, довел до раздробяване на австрийското държавно управление, съобщи ДПА, като се базира на юриста на Щрахе.

Адв. Йохан Пауер сподели пред ДПА, че самоличността на дамата, показала се за латвийска племенница на съветски олигарх, остава незнайна. Юристът съществил връзката с дамата, а австрийският детектив се показал за неин съучастник, описа различен крайнодесен политик, който също участва във видеото, записано със скрита камера през 2017 година Заснетата намира се състояла единствено месеци преди изборите, вследствие на което партията на Щрахе пристигна на власт, а той стана вицеканцлер.

На срещата в Ибиса Щрахе заречен на дамата евентуални строителни контракти и обяснил по какъв начин могат да се заобиколят австрийските закони за финансиране на партиите. Той я посъветвал също да купи най-големия австрийски вестник и да въздейства на изборите в негова изгода.

Във видеоизявление през днешния ден Щрахе не оспори диалога, само че означи, че по-скоро нахвърлял някакви хрумвания, а не предложил съответни проекти.

Подобни неангажиращи диалози са позволени, те не са нито наказуеми, нито противозаконни, сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР