Австрийският канцлер Себастиан Курц разкритикува остро двойните стандарти в ЕС

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц разкритикува остро двойните стандарти в ЕС
Коментари Харесай

Канцлерът Курц бесен на двойните стандарти в ЕС

Австрийският канцлер Себастиан Курц разкритикува остро двойните стандарти в Европейски Съюз поради бавното приемане на защитни маски от Германия, до момента в който други страни от Европейски Съюз укориха Австрия за непълен надзор по границите й с Италия, оповестиха медиите. " Не е възможно в продължение на две седмици да бъдем оставени да се борим сами, с цел да освободим камион, спрян на границата с Германия, който бе претрупан с по този начин нужните ни и към този момент заплатени защитни маски, а в същото време да бъдем подложени на критика за контрола ни на австрийско-италианската граница. След като рецесията завърши, ще би трябвало да има тежки полемики в границите на Европейски Съюз ", гневи се канцлерът пред " Кронен цайтунг ". В Австрия има 8536 инфектирани, 86 души са умряли.

В Унгария се очакваше Народното събрание да утвърди по-късно през вчерашния ден законопроект, разширяващ пълномощията на премиера Виктор Орбан в битката против болестта. Той ще може да удължава изключителното състояние и обвързваните с него пълномощия за ръководство, отпада депутатите да одобрят всяко удължение. Въвежда се наказване до 5 години затвор за Дфалшиви новиниУ за вируса или за ограниченията против него, което съставлява ограничение на свободата на словото. Критиците считат, че законът ще даде на Орбан неограничена власт, с която да бетонира ръководството си, а не да се бори против вируса. В страната има над 400 инфектирани и 13 смъртни случая.

Полицията в британския окръг Дарбишър разтури караоке празненство, проведено макар възбраната за събиране на повече от двама души, съобщи Би Би Си. В празненството взели участие 25 възрастни и деца. Всички били върнати по домовете им. Във страната инфектираните са 19 522, а умрелите 1228 души.

В Москва се вкарва режим на наложителна самоизолация за всички поданици. Излизане от вкъщи се позволява единствено за отиване на доктор и на работа, извършване на покупки в най-близкия хранителен магазин или аптека, изхвърляне на боклука, разхождане на домакински любим до 100 метра от вкъщи.

Съд в Рио де Жанейро забрани на държавното управление на президента Жаир Болсонару да насочва рекомендации и послания против ограничаващите ограничения, наложени срещу ковид, съобщи " Дойче веле ". Президентът остро се опълчва на тези ограничения, подхванати от управляващите в Рио де Жанейро и Сао Пауло. Съдия Лаура Карвалю постанови да бъде прекъсната държавната акция " Бразилия не може да спре " и задължи държавното управление да разгласява публично изказване, че акцията му не подхожда на научните критерии и обстоятелства. Заразените в Бразилия са 4256, а умрелите 136.

Председателят на Общото заседание на Организация на обединените нации Тиджани Мохамад-Банде се изрече пред организация РИА-Новости за нуждата от снемането на глобите в изискванията на пандемията. Генсекът на Организация на обединените нации Антониу Гутериш към този момент насочи подобен апел към водачите на Г-20 след получено писмо от Русия, Китай, Иран, Сирия, КНДР, Куба, Никарагуа и Венецуела. В публикация за съветския в. ДКомерсантУ иранският външен министър Мохамед Зариф окачестви като медицински тероризъм глобите на Съединени американски щати на фона на пандемията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР