Австрийският канцлер Себастиан Курц отхвърли използването на руската ваксина срещу

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц отхвърли използването на руската ваксина срещу
Коментари Харесай

Австрия не иска руски ваксини

Австрийският канцлер Себастиан Курц отхвърли потреблението на съветската ваксина против ковид „ Спутник V “ в своята страна, защото австрийската страна към този момент има договорни отговорности с европейски снабдители, оповестява ТАСС.

Запитан за опцията да се употребява съветската ваксина против ковид „ Спутник V “ в Австрия, следвайки образеца на Унгария, Курц сподели в „ ПЛЮС 24 “: „ Ние се ръководим от европейската стратегия за публични поръчки. Техните ваксини към този момент чакат утвърждение, да вземем за пример от „ Pfizer “ и други. Мисля, че има смисъл да разчитаме на снабдители, с които към този момент имаме договорни отговорности ", сподели Курц. Унгария през ноември стана първата страна от Европейски Съюз, която получи проби от съветската ваксина „ Спутник V “ за проучвания, съобщи БНР.

Австрийските управляващи няма да лимитират влизането в страната заради неналичието на имунизация против ковид, сподели Себастиан Курц. Той изясни, че Австрия няма морски граници и страната интензивно взаимодейства със прилежащите страни в Европа. " Отдавна имаме вирус, имаме висок % на заразяване. Ще приказваме за това, че самите ние би трябвало да унищожим вируса в Австрия, т.е. не става въпрос за импорт на вируса, както в други елементи на света, да вземем за пример в Австралия или Нова Зеландия ", сподели Курц в отговор на въпрос дали Австрия ще обуслови влизането с съществуването на имунизации против ковид

Курц също не изключи, че свободата на деяние и придвижване на хора в доста страни по света най-вероятно ще зависи от съществуването на имунизации, без значение от решенията на Австрия. Като образец той уточни сюжет, при който единствено хора, имунизирани против ковид, могат да резервират самолетен билет за избрани самолетни компании. " При влизане в някои страни към този момент са нужни други имунизации, тъй че те евентуално ще имат условие да имат ваксина против ковид. Тази наклонност ще бъде интернационална по един или различен метод. Надявам се, че Австрия ще има по-голяма подготвеност да бъде имунизирана, което се следи в този момент, с цел да се избегнат усложнения ", заключи Курц.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР