Австрийският канцлер Карл Нехамер след среща с руския президент Владимир

...
Австрийският канцлер Карл Нехамер след среща с руския президент Владимир
Коментари Харесай

Австрийският канцлер разкри отговора на Путин за приключването на войната

Австрийският канцлер Карл Нехамер след среща с съветския президент Владимир Путин съобщи, че на имитация за незабавното преустановяване на войната в Украйна съветският водач отбелязал, че това „ би било добре “.

Нехамер добави също, че Путин е бил известен за настояването на Владимир Зеленски за персонални диалози.

Както оповестява RBC, базирайки се на австрийското издание MeinBezirk.at, все пак канцлерът изясни, че няма позитивно усещане от диалога с съветския глава. Според Нехамер той към момента желае да продължи договарянията с Русия, а също по този начин да се срещне с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Според австриеца съветският президент не е изгубил религия в мирните договаряния в Истанбул. Това мнение той изрази на среща с медиите след диалозите в Ново-Огарьово.

Припомняме, че в Истанбул на 29 март по самодейност на Ердоган се организира среща лице в лице на делегациите на Украйна и Русия, по време на която бяха разисквани изискванията на мирните съглашения и прекратяването на огъня. Говорейки за детайлностите от срещата с Русия, Нехамер разказа пред медиите дължината на масата, на която се провел диалогът с съветския водач.

Според него масата „ не била толкоз дълга, колкото в Кремъл “, само че въпреки всичко дълга, прецизира „ МК “.

Австрийските медии оповестиха, че водачите на двете страни са разговаряли час и половина, като диалогът е бил " тежък ", въпреки и " открит ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР