Австрийската енергийна група OMV се присъедини към други европейски компании,

...
Австрийската енергийна група OMV се присъедини към други европейски компании,
Коментари Харесай

OMV плати за руския газ в евро



Австрийската енергийна група OMV се причисли към други европейски компании, които заплащат в евро на " Газпромбанк " за съветски газ, заяви Ройтерс, базирайки се на информация от компанията.

От OMV допълват, че не чака проблеми при конвертирането на заплащането в рубли.

" Вече сме въвели съчетаем със глобите развой на заплащане, който подсигурява, че доставките на газ могат да бъдат платени навреме ", съобщи представител на OMV пред Ройтерс и добави: " Смятаме, че отговорностите ни за заплащане са изпълнени с прехвърлянето на сумата в евро ".

Еврокомисията към този момент разгласи, че страните членки могат да продължат да купуват съветски природен газ, без да нарушават глобите против Русия, в случай че заплащат в евро или долари. Брюксел обаче предложи да не се отварят сметки в рубли в " Газпромбанк ", както желае Кремъл, само че не сподели категорично, че това нарушава наложените наказания.

По-рано в петък словашката газова компания SPP отвори сметка в рубли в " Газпромбанк " и заяви, че е платила в евро за доставката на съветски природен газ и по този начин на процедура одобри настояването на Москва за схемата на заплащанията по доставките на синьо гориво.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР