Австрийска парламентарно представена партия разкритикува ветото, което страната наложи на

...
Австрийска парламентарно представена партия разкритикува ветото, което страната наложи на
Коментари Харесай

Австрийска партия критикува правителството си заради ветото спрямо България за Шенген

Австрийска парламентарно показана партия разкритикува ветото, което страната наложи на присъединението на България и Румъния към Шенгенското пространство за свободно придвижване.

Щефани Кришпер, която е народен представител в долната камара на австрийския парламент и представител на демократичната групировка НЕОС по въпросите на убежището, сподели, че решението на държавното управление не е обосновано. Според партията решението на Австрия да наложи несъгласие против влизането на България и Румъния в Шенген е взето без нужните доказателства. Никоя от двете страни не може да разбере на какво тъкмо се дължи решението на австрийското министерство на вътрешните работи, съобщи Кришпер. 

Според ведомството то, от една страна, се основава на данните от Евродак - база биометрични данни на Европейски Съюз, в която се съхраняват пръстовите отпечатъци на хората, подали молба за леговище. От друга страна, вътрешното министерство взема поради и оценки на първичните изявленията с претенденти за леговище и трафиканти на хора, както и разбор на данни от мобилни телефони. В доста случаи обаче преносът остава неусетен, заради което регистрираните от Евродак дребни цифри не отразяват " действителния миграционен напън ", показва австрийското министерство на вътрешните работи. 

Резултатите от интервютата ясно демонстрират, че предходната година повече от 90 % от новорегистрираните претенденти за леговище, са минали на сръбска територия. И е ясно, че доста хора са отпътували непосредствено за Белград със самолети, за което Румъния и България не носят ни най-малка отговорност, акцентира Кришпер. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР