Австрия повлече крак като обяви ваксините срещу Covid-19 за задължителни

...
Австрия повлече крак като обяви ваксините срещу Covid-19 за задължителни
Коментари Харесай

8 европейски държави на ръба на задължителната ваксинация

Австрия повлече крайник като разгласи имунизациите против Covid-19 за наложителни и тази концепция се поде от други страни в Европейски Съюз. Мярката е за да се увеличи броя на имунизираните и преодоляването на пандемията.

В момента редица страни в Западна Европа вкараха локдаун, макар високите равнища на  имунизация и в опит да се убедят неваксинираните да се решат на това. В сряда президентът на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен прикани за по-широки полемики по тематиката.

В доста страни имунизациите от друг вид са наложителни за децата, да вземем за пример против дребна шарка, само че съгласно специалистите и юристите-специалисти по цивилен права, доста по-трудно е имунизациите да станат наложителни за възрастните.

Ето каква е картината в Европа за наложителната имунизация против Covid-19:

Австрия

От 1 февруари имунизацията става наложителна в Австрия, първата страна, която вкара тази мярка в Европа. Обсъжда се санкция от 3600 евро за неимунизираните. Тя ще се ползва всеки 3 месеца, в случай че още не е сложена ваксина. Австрийският канцлер Александър Шаленберг сподели, че това е единственият метод народът да се измъкне от цикъла на новите коронавирус талази.

Гърция

Гърция наложи наложителна ковид-ваксина за всички лица над 60 година Глобата за непоставена ваксина ще бъде 100 Евро на месец, в случай че до 15 януари подлежащите на имунизация не си слагат инжекцията. Възрастното население съставлява 90 % от смъртните случаи от Covid-19 в Гърция. От септември тази година всички здравни служащи, както и заетите в обществения бранш и обслужващият личен състав в частния бранш са задължени да имат ваксина против ковид.

Германия

Очаква се Бундестагът да гласоподава наложителното имунизиране в Германия. Лидерът на зелената партия Роберт Хабек сподели, че " наложителното имунизиране ще надвиши доста правото на свободен избор на личността, само че това е единственият метод да се избави живот и здравето на нацията ".

Експремиерът Ангела Меркел смяташе, че имунизацията не трябва да е наложителна, само че предходната седмица съобщи, че в случай че в този момент беше член на Бундестага, би гласувала За наложителната ваксина против covid-19.

Италия

Италия беше измежду първите страни, които задължиха всички здравни служащи да си слагат ваксина още през април. Мярката беше стимулирана като защитна за здравето на пациентите. Наскоро решението беше разширено и за учители и администрация в учебните заведения, за военните, полицията и избавителните екипи. Тази мярка влиза в действие от 15 декември.

Франция

От септември имунизацията е наложителна за здравните чиновници, пожарникарите и заетите в транспортния бранш. Хората, които имат контакт с доста хора дневно, също би трябвало да имат зелен документ или да дават отрицателен антигенен тест всеки два дни. За влизане в заведения за хранене, питейни заведения, фитнес зали и други събития на закрито също се изисква документ. Въпреки това, Франция се въздържа да вкара наложителна ваксина за цялото население.



Англия

Ковид-ваксините са наложителни за здравните и обществени служащи във Англия от 1 април. Според здравните управляващи обаче не се разисква въвеждането на наложителни ваксини за цялото население, защото равнищата на имунизираните е приемливо високо на Острова.

Швейцария

Правителството  на Швейцария излезе със известие, че „ легализирането на наложителното имунизиране на популацията е изключено “. Вместо това управляващите натъртват на бистрота и разбираема осведомена акция, която ще доближи до всеки човек, с цел да може той самичък да вземе решение дали да се имунизира. Все отново, обособените провинции и кантони имат право да постановат свои правила за наложително имунизиране. Наскоро швейцарците гласуваха на референдум за въвеждането на зелен документ за достъп до публичния живот с огромно утвърждение на мярката.

Полша

Здравното министерство на Полша разгласи, че приготвя наложително имунизиране на здравните чиновници от 1 март. Също наложително ще бъдат имунизирани всички военни и служителите на реда.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР