Австрия наложи нови противоепидемични мерки за лица над 12 години

...
Австрия наложи нови противоепидемични мерки за лица над 12 години
Коментари Харесай

Австрия може да наложи нощен локдаун и за ваксинираните

Австрия наложи нови противоепидемични ограничения за лица над 12 години от 15 до 24 ноември заради усложнената обстановка с COVID-19.

Австрийските управляващи обмислят да наложат ограничавания и на имунизираните против COVID-19 да напущат домовете си през нощта. Това заяви ръководителят на австрийското министерство на опазването на здравето Волфганг Мюкщайн.

" Тази мярка също се разисква. Препоръчват ми го специалисти и аз съм склонен с тях. Ще има ограничавания за излизане на открито през нощта и за имунизирани хора. Това е част от пакета от ограничения, които се разискват ", съобщи министърът по австрийския ефирен канал ORF-2, съобщи БГНЕС.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Нидерландия първа в Западна Европа ще наложи непълен локдау...

Според здравният министър всички в Австрия се намират в една и съща лодка в битката с пандемията, тъй че обособените ограничавания би трябвало да оказват помощ да се избегне общ локдаун. Решението за спомагателни ограничения за имунизираните може да бъде взето в сряда, добави Мюкщайн.

В Австрия, заради тежката обстановка с COVID-19, от 15 до 24 ноември е наложена възбрана за достъп на хора над 12-годишна възраст, които не са имунизирани или не са прекарали коронавирусна зараза. Това са към 2 милиона души. На неимунизираните е разрешено да напущат домовете си единствено с цел да пазарят в супермаркета, аптеката, да оказват помощ на нуждаещите се, да работят, да се разхождат.

От 8 ноември неимунизираните не могат да посещават питейни заведения, салони за хубост, фитнес центрове, кина, театри или да се настаняват в хотели.

Само притежателите на документи по австрийското предписание " две П ", т.е. тези, които са имунизирани или са преболедували ковид, могат да посещават публични заведения.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР