Австрия, на фона на тежката ситуация с COVID-19, въвежда блокиране

...
Австрия, на фона на тежката ситуация с COVID-19, въвежда блокиране
Коментари Харесай

Австрия блокира неваксинираните

Австрия, на фона на тежката обстановка с COVID-19, вкарва блокиране от 15 ноември за хора, които не са имунизирани против новия ковид или не са имали коронавирусна зараза, заяви австрийският канцлер.

Неваксинираните ще могат да напущат къщата единствено за извършване на покупки в супермаркета, аптеката, с цел да оказват помощ на нуждаещите се, за работа или за разходка.

От 8 ноември неимунизираните към този момент не могат да посещават заведения за хранене, питейни заведения, кафенета, салони за хубост и масаж, фитнес центрове, кина, театри и да се настаняват в хотели.

Само притежатели на документи, в сходство с австрийското предписание за имунизиране или възобновяване от коронавирусна зараза, могат да посещават тези публични места.

" Четвъртата вълна ни застигна с цялостна мощ. Днес взехме решение, че от на следващия ден, от понеделник, в Австрия ще бъде в действие блокиране за неимунизираните. Това значи ограничаване за овакантяване на къщата за хора над 12 години. Ще бъде допустимо да се излиза от жилището единствено в изключителни случаи ", сподели австрийският канцлер.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР