“Австрия и Нидерландия ще спечелят, ако България и Румъния бъдат

...
“Австрия и Нидерландия ще спечелят, ако България и Румъния бъдат
Коментари Харесай

Денков: Австрия и Нидерландия ще спечелят, ако България и Румъния бъдат приети в Шенген

“Австрия и Нидерландия ще завоюват, в случай че България и Румъния бъдат признати в Шенген. ” С тези думи министър председателят акад. Николай Денков посрещна ръководителя на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка, оповестиха от държавната пресслужба.

Европейският съюз може да овладее мигрантската рецесия, единствено в случай че осъзнае, че всички страни членки дружно би трябвало да пазят външните му граници. Това включва освен финансиране, само че и съоръжение с механически средства и укрепване с хора.

„ Точно по тази причина сме поканили гранични чиновници от Австрия, Нидерландия и други европейски страни да дойдат на нашите външни граници.С общи старания би трябвало да се борим също против трафикантите на мигранти, които са част от мощна интернационална мрежа, чиито уредници и спонсори са в Европа “, сподели Николай Денков.

„ Шенген и Дъблин не работят “

 „ Виена е третият по величина „ сръбски “ град след Белград и Нови сад “, а в страната има още доста мигранти от разнообразни други националности, сподели Волфганг Соботка.

Акад. Денков изрази подготвеност за среща с австрийски парламентаристи по време на идното си посещаване във Виена на 24 октомври.

Австрия и Нидерландия ще завоюват

Ветото на Австрия за разширение на Шенген не е обвързвано с България, обявиха по-рано на взаимен брифинг ръководителят на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка и ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

“От 2015 година шенгенското пространство не действа по метода, по който би трябвало да действа, същото се отнася и за Дъблинското съглашение.В момента са въведени гранични контроли на доста места в Европа ”, сподели Соботка.

 Българската позиция да бъде добре разбрана и артикулирана в австрийското общество

“Установено е, че мигрантският поток през България е нищожен % спрямо останалите трасета, по които се стига до Централна Еропа.. В същото време има построена надеждна система, тъй че не става въпрос за отношение на Австрия към България ”,  сподели Росен Желязков.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР