Австралийците категорично отхвърлиха предложената реформа на конституцията на страната, която

...
Австралийците категорично отхвърлиха предложената реформа на конституцията на страната, която
Коментари Харесай

Австралия отхвърли конституционната реформа за признаване на коренното население

Австралийците изрично отхвърлиха препоръчаната промяна на конституцията на страната, която би признала коренното население, демонстрират резултатите от референдума.

С преброяването на по-голямата част от гласовете в събота стана ясно, че гласовете „ Да “ не са съумели да доближат нужния предел за основаване на локален съвещателен орган, наименуван „ Гласът на локалното население към Народното събрание “.

Продължете да четете

лист от 4 детайла Австралия гласоподава на референдум за предоставяне на глас на коренното население на нацията Хронология: Глас на коренното население, контракт и истина в Австралия Австралия се брои до удивително гласоподаване на Indigenous Voice Южна Африка се стреми да сложи Австралия в „ завъртане “ в мача за Световната купа завършек на списъка

Тези, които се опълчиха на промените, доведоха тези, които поддържат, от 60 % до 40 %, като всички с изключение на един от шестте щата, които също трябваше да поддържат, в действителност гласоподаваха за отменяне на предлагането.

Най-голям брой гласове с " да " са регистрирани във Виктория с 46 %, а най-нисък е Куинсланд - 32 %.

Премиерът Антъни Албанезе обаче отбрани решението си да упорства за референдум и сподели: „ Трябва да търсим нов път напред със същия оптимизъм. “

„ Тази вечер не е краят на пътя и сигурно не е краят на нашите старания да обединим хората “, сподели той.

Коренното население на Австралия съставлява към 3,8 % от 26-милионното население на страната и населява земята от към 65 000 години. Но те не са упоменати в конституцията и се счита, че са едни от стопански най-неравностойните хора в страната.

Поддръжниците на предлагането да се създадат промени в 122-годишната конституция на страната имат вяра, че прибавянето на глас на коренното население към документа би помогнало за помиряването на страната, само че съперниците го нарекоха разделящо и неефективно.

Последствия от дезинформация

От 44-те референдума, извършени в Австралия от основаването й през 1901 година, единствено осем са минали сполучливо. Това е първият референдум в Австралия, откакто гласоподавателите отхвърлиха предлагането да стане република преди съвсем четвърт век.

Гласуването в събота също може да има отражение върху дезинформацията в Австралия, защото огромна акция се популяризира в обществените медии преди гласуването, което провокира опасения, че Гласът на локалното население към Народното събрание – чисто съвещателен орган – ще стане трета камара на парламент и да обезпечат на туземците повече федерално финансиране.

Albanese също засегна това и разкритикува елементи от медиите, които съгласно него са отклонили дебата за референдума надалеч от главните въпроси.

„ Имахме, в това число в търговски обекти, показани в тази зала, полемики за редица неща, които нямаха нищо общо с това, което беше в бюлетината довечера “, сподели министър-председателят пред кореспонденти в събота.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР