Aвстралийското правителство обяви мащабно преструктуриране на армията си, за да

...
Aвстралийското правителство обяви мащабно преструктуриране на армията си, за да
Коментари Харесай

Австралия започва мащабно преструктуриране на армията си

Aвстралийското държавно управление разгласи огромно преструктуриране на армията си, с цел да я направи по-подготвена за бойни дейности в района.

Според изказване на Министерството на защитата войските и оборудването ще бъдат преместени в Северна Австралия, като в същото време ще се премине от бригади с общо предопределение към профилирани бойни бригади, заяви Анадолската организация.

Промените бяха оповестени след рекомендациите на Стратегическия обзор на защитата за прекосяване от отбранителни сили с необятен набор от качества към доста по-фокусирани сили, ориентирани към поддържане на мира и сигурността в района.

" За да реализира това, австралийското държавно управление афишира основни промени в армейските елементи и формирования, както и промени в разположението на оборудването. Тези промени ще подкрепят армията да увеличи своите качества, подготвеност и проекция ", се споделя в известието.

В рамките на новите формирования лека бойна бригада ще бъде основана в Дарвин, до момента в който 3-та бригада, основана в Таунсвил, ще бъде бронирана бойна бригада, а 7-ма бригада в Бризбейн ще бъде моторизирана единица. Десета бригада, основана в Аделаида, ще бъде издигната като пожарна бригада.

Въпреки това министерството съобщи, че с цел да се сведе до най-малко въздействието на последните промени върху бойците и техните фамилии, армията няма да реалокира персоналния състав отвън нормалните цикли на командироване. Промените също по този начин няма да обиден наличието на армията в Западна Австралия, Тасмания, Виктория и Нов Южен Уелс.

Заместник министър-председателят и министър на защитата Ричард Марлес съобщи, че измененията са " сложни решения ", само че са нужни за построяването на армията, от която Австралия се нуждае.

" Това ще значи, че армията ще има централизация на хора и качества в северната част на Австралия, което ще улесни разполагането ѝ за образование, огромни учения или за поддръжка на нашите сътрудници и съдружници в района ", сподели той.

Миналата седмица австралийското държавно управление разпореди и " самостоятелен обзор " на разследващите си служби, с цел да ревизира способността на шпионските организации да служат на страната.

Министър-председателят Антъни Албанезе съобщи, че прегледът ще подсигурява, че разследващите организации на Австралия остават в добра позиция, с цел да служат на националните ползи на страната.

През юли тази година Австралия подписа с Германия съглашение за над 1 милиарда австралийски $ (664,5 млн. щатски долара) за създаване на тежки оръжейни носители Boxer за Берлин. На 15 септември 2021 година Австралия, Съединени американски щати и Обединеното кралство оповестиха основаването на AUKUS - тристранен контракт за сигурност за Индо-Тихоокеанския район. Той е предопределен на първо място за Китай, който става все по-настъпателен в района. През март тази година някогашният австралийски министър-председател Пол Кийтинг осъди държавното управление на Антъни Албанезе за тристранното съглашение с Вашингтон и Лондон и съобщи, че методът зад съглашението AUKUS е Съединени американски щати да доставят нуклеарни подводници за дълбоки и взаимни интервенции против Китай. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР