Австралийският телевизионен канал Seven Network защити решението си да излъчи

...
Австралийският телевизионен канал Seven Network защити решението си да излъчи
Коментари Харесай

Обвиниха телевизия в сексизъм заради избора на мачове

Австралийският ефирен канал Seven Network отбрани решението си да излъчи директно мача на Ник Кириос от първи кръг на Уимбълдън при мъжете вместо този на номер 1 в света Ашли Барти. Телевизията бе упрекната в сексизъм за избора си да предава онлайн мъжкия мач.

Двубоят на Кириос със сънародника му Джордан Томпсън бе минал оттатък границата от два часа, когато стартира срещата на Барти с китайката Сайсай Джън, като каналът продължи да излъчва мъжкия конфликт.

Тенис почитатели в Twitter показаха своето отчаяние, като някои от тях даже нарекоха решението на Seven Network сексистко. ТВ каналът мина на мача на Барти, тъкмо когато тя завърши с триумф на старта при дамите.

От малкия екран обясниха, че решението да останат на мъжете е било мъчно, само че са работили съгласно рейтинга. „ Ник Кириос и Джордан Томпсън се движеха оспорвано в третия сет, когато Аш се появи на корта “, показа представител на ТВ канала в свое изказване. „ Огромният рейтинг от фенове на 7TWO, който бе съпоставим с този на край на Уимбълдън, демонстрира какъв брой въвлечени са били австралийците в протичащото се сред Кирьос и Томпсън “.

Ник Кириос и Ашли Барти бяха запитани на конференциите си след своите мачове по отношение на въпросното телевизионно лъчение, само че не бяха изключително впечатлени. „ Ако хората могат да гледат моите мачове, отлично. Ако не могат, окей. Това зависи от телевизионните канали, не от мен “, показа шампионката на Ролан Гарос Барти.

Кириос пък съобщи: „ Вероятно бих посочил и двата, само че няма какво толкоз да кажа по въпроса “. /БГНЕС


източник: Gulliver/GettyImages
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР