Австралийският студент Александър Бъртън спечели тазгодишната награда Дайсън“ за своето

...
Австралийският студент Александър Бъртън спечели тазгодишната награда Дайсън“ за своето
Коментари Харесай

Евтиният модул REVR само за 10 минути превръща ДВГ автомобил в хибрид

Австралийският студент Александър Бъртън завоюва тазгодишната премия „ Дайсън “ за своето откритие – комплект за преоборудване, който трансформира бензиновия или дизеловия автомобил в хибрид. Комплектът REVR може да бъде евтина опция на сервизите, предлагащи същата услуга. Цялата услуга коства към 31 000 щатски $ – междинната цена в Австралия за превръщане на автомобил с мотор с вътрешно горене в електрически хибрид – може да бъде осъществена единствено за 3200 щатски $.

Модулът REVR е мотор с аксиален магнитен поток или мотор вид „ палачинка “ – плосък мотор с мощ 50 kW с течно изстудяване, който се инсталира сред колелото и спирачния диск. Той се състои от статор, който се завинтва към главината на колелото, и също по този начин плосък ротор, който трансферира въртящия миг посредством.  болтовете на колелото. Необходима е и елементарна преходна адаптерна плоча, подобаваща за съответния модел автомобил. Целият развой на монтаж лишава към 10 минути и не изисква специфични умения, оповестява New Atlas.

Акумулаторният блок се слага в багажника вместо аварийна гума. Там има задоволително място за батерия с потенциал 15 kWh, която съгласно Бъртън ще обезпечи 100 км пробег с електрическа сила в градски условия, в случай че се употребява рекуперативно прекъсване. За множеството притежатели на коли това е задоволително. Няма обособен екран за оценка на положението на батерията – изборът е изработен в интерес на оптималната елементарност на дизайна. Диагностиката може да се прави посредством приложение.

Ключовият съставен елемент е персонализиран електрически мотор с аксиално задвижване, който се инсталира непосредствено към колелото без каквито и да било модификации

„ Нашата цел е да покрием към 20% от най-популярните модели коли, като стартираме с най-големите: Corolla, Accord, Civic. Интересуваме се и от известните модели на BMW. Обучихме личния състав на локалните сервизи и следим по какъв начин те правят инсталацията. REVR е решение, което изисква най-вече монтаж с болтове, с минимални промени в автомобила “.

Цената, която се желае за изцяло конфигуриран комплект с мотор с мощ 15 kWh, е към $3200. Наистина, това е при допускане, че се реализира всеобщо произвеждане и цените на материалите падат. А Бъртън към момента не е проучил правната страна на въпроса – може би ще са нужни някои разрешителни и документи.

През юли близо 25% от всички регистрирани нови коли в света са били оборудвани с електрически мотори, твърди CleanTechnica. Ако обаче изключим хибридните коли без опция за зареждане от електрическата мрежа, електрическите коли съставляват 16% от всички продажби на нови коли. Броят на записаните електрически автомобили с акумулаторни блокове доближава 11%.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР