Австралийският стартъп Hypersonix Launch Systems планира да създаде хиперзвуков космически

...
Австралийският стартъп Hypersonix Launch Systems планира да създаде хиперзвуков космически
Коментари Харесай

Строят с 3D принтер първия хиперзвуков „космически самолет

Австралийският стартъп Hypersonix Launch Systems възнамерява да сътвори хиперзвуков " галактически аероплан " с водородно гориво, който ще може да изпраща дребни спътници в околоземна орбита. Освен че се пробва да направи пробив в промишлеността, като сътвори първия галактически транспортен съд без въглеродни излъчвания, Hypersonix възнамерява да построи множеството от частите, в това число мотора, благодарение на усъвършенствани 3D принтери в Университета в Сидни.

Инженерният екип на професор Саймън Рингер от Университета в Сидни ще оказва помощ на стартъпа, като създава сериозни за полета елементи за фюзелажа и скрамджет (свръхзвуков въздушно-реактивен мотор с непрекъснат поток на горивото) мотора за галактическия транспортен съд " Делта Велос ". Според Рингер усъвършенстваните 3D принтери, употребяващи технологията на адитивното произвеждане (производство на частите пласт по пласт благодарение на специфичен прахообразен материал), оферират голям брой преимущества.

Построяването на подобен галактически транспортен съд стана допустимо с помощта на скока в технологиите за 3D принтиране, които към този момент разрешават комбинирането на нови топлоустойчиви и трайни сплави и огъването им в комплицирани съставни елементи за скрамджет мотор.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Германският стартъп Lilium, който създава електрически са...

" Можете внезапно да извадите нещата от чертежа и от дизайнерската карта. Можем да сътворяваме форми и дизайни в 3D, които в никакъв случай не сме могли да създадем преди. Това е изцяло нов метод за произвеждане на металургични материали ", твърди професорът.

Рингер изяснява още, че с 3D принтерите в кампуса Дарлингтън на Университета в Сидни е допустимо да се комбинират детайли от периодическата таблица в нови сплави. Тези сплави от своя страна могат да имат свойства, потребни за аерокосмическата промишленост, като да вземем за пример " високотемпературна здравина ", съобщи БГНЕС.

Първи полет през 2023 година?

Преди да стартира производството на пълномащабните галактически самолети, „ Hypersonix “ възнамерява да сътвори серия от по-малки концептуални галактически апарати, употребяващи същите мотори, задвижвани с водород. Окончателният „ Делта Велос “ ще лети благодарение на шест от тях, само че тестовите прототипи ще разчитат на един мотор и ще имат полетно разстояние от единствено 500 км.

Hypersonix чака да извърши първия полет на триметровия тестов галактически транспортен съд DART AE още през 2023 година Ако пробата е сполучлив, това ще бъде първият летящ галактически транспортен съд, отпечатан на 3D принтер, и първият, който употребява водородно гориво, при което се отделя единствено водна пара като непряк артикул.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР