Австралийските отбранителни сили (ADF) ще позволят на новобранци от чужди

...
Австралийските отбранителни сили (ADF) ще позволят на новобранци от чужди
Коментари Харесай

Австралийската армия запълва редиците си с чужденци

Австралийските отбранителни сили (ADF) ще разрешат на новобранци от непознати страни, в това число Обединеното кралство, да служат в редиците на армията . Това съобщи БиБиСи. Австралия се бори с дефицита на военнослужещи на фона на възходящите районни закани.

От юли жителите на Нова Зеландия, които са непрекъснати поданици на Австралия, могат да аплайват за присъединение, а от идната година това ще се позволи и за новобранци от Обединеното кралство, Съединени американски щати и Канада.

Министърът на защитата Ричард Марлс съобщи, че измененията в условията за допустимост са основни за посрещане на провокациите пред сигурността на нацията през идващото десетилетие и по-късно. А встралия и Нова Зеландия към този момент имат дългогодишна " връзка от АНЗАК , посочи той.

през последните години Австралия се стреми да ускори връзките си с Обединеното кралство и Съединени американски щати, като през 2021 година подписа пакта AUKUS - широкообхватен съюз за защита и сигурност, ориентиран към опълчване на китайската военна агресия в Индо-тихоокеанския район. Австралия, Обединеното кралство, Съединени американски щати, Канада и Нова Зеландия също работят в тясно съдействие в шерването на разследваща информация в границите на съюз, наименуван Петте очи.

Австралия има история на приемане на дребен брой военни прехвърляния от няколко съюзнически народи. Новите правила за допустимост са ориентирани към доста разширение на групата от евентуални новобранци.

Кандидатите би трябвало да дават отговор и на изискванията за приемане на австралийско поданство. Такова ще има бъде препоръчано след 90 дни военна работа.
 Австралия желае военни договаряния с Китай
Австралия желае военни договаряния с Китай

Държавата е подготвена и за съдействие с Филипините
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР