Австралийски съдия постанови Новак Джокович да бъде освободен незабавно от

...
Австралийски съдия постанови Новак Джокович да бъде освободен незабавно от
Коментари Харесай

Джокович спечели съдебната битка да остане в Австралия

Австралийски арбитър постанови Новак Джокович да бъде освободен неотложно от имиграционно задържане, като откри решението на държавното управление да анулира визата на тенис звездата за влизане в страната за " безразсъдно ", съобщи " Ройтерс ".

Съдията Антъни Кели разпореди Джокович да бъде освободен в границите на 30 минути и паспортът му и други персонални документи да му бъдат върнати, което възвърна вярата на международния номер едно в тениса да завоюва рекордната 21-ва купа от Големия шлем на идния шампионат Australian Open.

Кели, който по-рано в правосъдния развой разкритикува многочасовото разпитване на Джокович на летището в Мелбърн, откакто той кацна в сряда, настоя, че разпитът и анулирането на визата са " неразумни ".

Джокович не е получил задоволително време да беседва с уредниците на тенис шампионата и юристите, с цел да отговори изцяло, откакто е бил известен за желанието да му бъде анулирана визата си, дефинира съдията.

Адвокатите на федералното държавно управление споделиха пред съда, че министърът на имиграцията на страната си запазвал правото да упражни персоналното си пълномощие да анулира още веднъж визата на Джокович.

След като удостовери, че сходна стъпка, в случай че бъде подхваната, би наложила възбрана на Джокович да влиза в страната за три години, Кели предизвести държавните юристи, че " залогът в този момент се увеличи, вместо да e изгубил ".

Говорителят на министъра Алекс Хоук не е дал отговор на настояванията за коментар.

Ситуацията с Джокович е следена с интерес по целия свят, създавайки политическо напрежение сред Белград и Канбера и предизвиквайки развълнуван спор по отношение на наложителната имунизация в Австралия.

34-годишният Джокович е арестуван от четвъртък в хотел за задържане на имигранти дружно с дълготрайно арестувани лица, търсещи леговище.

Съдията също по този начин подреди на държавното управление да изплати разноските на Джокович по делото.

Неговите юристи твърдяха, че неотдавнашно заразяване с COVID-19 е квалифицирало Джокович за здравно изключение от условието за неавстралийски жители, влизащи в страната, да бъдат двойно имунизирани.

Австралийското държавно управление обаче твърдеше, че хората, които нямат австралийско поданство, нямат право на обезпечено влизане в Австралия и сложи под подозрение твърдяното от него здравно изключение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР