Австралийската традиция, която Даниел Рикиардо ни показва всеки път, когато

...
Австралийската традиция, която Даниел Рикиардо ни показва всеки път, когато
Коментари Харесай

Хитрост или наглост: Ф1 патентова пияната обувка

Австралийската традиция, която Даниел Рикиардо ни демонстрира всякога, когато стъпи върху подиума на Формула 1, към този момент е рекламна благосъстоятелност на притежателите на шампионата – „ Либърти Медия”. Това стана факт, откакто желанието на американците да създадат пияната обувка своя запазена марка бе утвърдено.

Т. нар. „ shoey” – празнуване, при което човек сипва алкохолна напитка в обувка и отпива – се радва на голяма известност измежду австралийците от средата на първото десетилетие през новия век. То закупи световна известност с помощта на състезателя от MotoGP Джак Милър, а сетне и посредством Рикиардо. Последният съумя да навие сънародника си Марк Уебър и огромния артист сър Патрик Стюарт също да вкусят от странната привичка.

ФИА утвърди промени във Формула 1

Днес обаче английският всекидневник „ Индипендънт” алармира, че от „ Либърти Медия” публично са кандидатствали пред Световната организация за интелектуална благосъстоятелност още през предходната година. Така департаментът по брандиране във Ф1 е записал сполучливо думата „ shoеy” още на 24 август 2017-а. Регистрацията важи за 25 страни, включително САЩы Германия, Италия, Франция и Обединеното кралство. За Англия смяната влезнала в действие от 4 януари тази година.

Бъдещето на Ф1 оттатък 2020-а

„ Регистрацията касае единствено една категория, само че тя е с основно значение, защото обгръща флакони, очила, бутилки, чаши, статуи и фигурки”, разясняват от „ Индипендънт”. От „ Либърти” обаче не съумели да записват запазената марка за конфекция по простата причина, че такава регистрация към този момент съществува на името на австралийката Корин Харингтън.

Какво значи всичко това?

„ Може би очаквате, че тук става дума за мърчандайзинг, само че в това време сходен ход може да се употребява по отбранителен метод – посредством него не даваш достъп на различен до пазара”, изясни специалистът по запазени марки и авторско право Марк Уилямс. „ Дали е с цел да се попречи на Рикиардо – който в някаква степен маркира „ shoey” като свое – или просто е за тяхна полза, мъчно може да се каже.”

„ Те нямат потребност да разкриват проектите си преди да е пристигнал моментът”, сподели още Уилямс.

Все още няма изясненост дали регистрацията ще повлияе върху Рикиардо и желанието му да извършва присъщото празнуване отсега нататък. В интерес на истината би трябвало да се означи, че през предишния сезон 28-годишният водач самичък си беше наложил възбрана, защото при участия по рекламни събития почитателите непрекъснато го притискаха да пие от обувката си.

Състезателят на Ред Бул самичък наруши обещанието си предишния месец, когато завоюва Гран При на Китай, а светът отново видя пияната обувка.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР