Австралийската полиция съобщи, че руски хакери стоят зад кибератака срещу

...
Австралийската полиция съобщи, че руски хакери стоят зад кибератака срещу
Коментари Харесай

Руски хакери стоят зад кибератаката над застрахователна компания в Австралия

Австралийската полиция заяви, че съветски хакери стоят зад хакерска атака против огромна здравна компания, която е получила достъп до данните на 9,7 милиона души, в това число на премиера на страната.

Комисарят на австралийската федерална полиция Рийс Кършоу се базира на заключението на разузнаването, че „ група едва свързани киберпрестъпници “ е направила хакването от Русия.

В Австралия, в изискванията на противоборство сред хакери и застрахователна компания, са компрометирани данните на към 10 милиона клиенти, в това число на министър-председателя Антъни Албанезе.

Medibank Private Limited, известна още просто като Medibank, призна, че " данните на 9,7 млн. някогашни и сегашни клиенти са били нарушени, когато хакери са получили достъп до база данни ", заяви ABC News.

" Това е в действителност тежко за хората. Аз също съм клиент на Medibank Private и ще бъде тревожно, че част от тази информация е била изнесена на открито ", съобщи Албанезе на конференция.

Компанията е един от най-големите австралийски частни снабдители на здравно обезпечаване, като покрива към 3,7 милиона души.

Medibank отхвърли да одобри претенции от хакерите откуп и предизвести, че чака по-нататъшно приключване на данни в Даркнет.

" Изглежда, че киберпрестъпниците са разгласили по този начин наречените " пакостници " и " благи " описи на видни хора измежду изтеклите данни ", се споделя в отчета.

Австралийската полиция съобщи, че е засилила интервенция " Guardian ", с цел да " се опита да отбрани данните на клиентите ".

" Списъкът на пакостниците включва към 100 души, доста от които с известни семейства, които са се лекували от приложимост на опиати или алкохол, или от психологични проблеми, като да вземем за пример хранителни разстройства ", се споделя още в известието.

Сам Биондо, основен изпълнителен шеф на Асоциация за битка с алкохола и опиатите на щата Виктория, съобщи: " Разкриването на такава персонална информация може да аргументи доста вреди на засегнатите хора. "

" Това е извънредно тревожно, като се има поради стигмата, която се свързва с лицата, които имат проблеми с алкохола или опиатите ", сподели той.

Албанезе съобщи, че Medibank е " следвала дейно насоките ".

" Съветите са да не се взе участие в заплащане на откуп. Ако тръгнете по този път, в последна сметка ще се сблъскате с повече компликации, евентуално в по-широк диапазон.

" Но ние, посредством (министъра на вътрешните работи) Клеър О`Нийл, ще отговорим обширно по този въпрос. Загрижени сме и ще продължим да следим протичащото се ", съобщи министър-председателят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР