Австралийската полиция съобщи, че 15-годишно момче е било задържано заради

...
Австралийската полиция съобщи, че 15-годишно момче е било задържано заради
Коментари Харесай

Австралийската полиция задържа 15-годишен за нападението в Сидни

Австралийската полиция заяви, че 15-годишно момче е било арестувано поради случая по време на проповед, при който бяха прободени с нож свещеник и втори духовник в черква в Сидни, съобщи Агенция Франс Прес.

Изпълняващият длъжността помощник-комисар на Нов Южен Уелс Андрю Холанд съобщи, че обвиненият се лекува от рани по ръката и е бил отведен на несъмнено място, откакто нападението е провокирало публични безредици.

Инцидентът стана два дни откакто мъж с нож умъртви шестима души в търговски център в източната част на града, преди да бъде убит от полицията.

Кадри от нападението на 15 април демонстрират по какъв начин обвиненият излиза от църквата, втурва се към олтара и наръгва с нож епископа Мар Мари Емануел, преди да бъде укротен от църковните чиновници.

При новината за нападението в обществените мрежи се появиха изказвания за претекста, само че нито едно от тях не беше доказано от полицията.

След нападението пред църквата имаше напрегнати подиуми, в които стотици ядосани членове на локалната общественост се опитваха да си проправят път през фаланга от служители на реда за битка с безредиците, с цел да стигнат до обвинения.

Нанесени са вреди на два полицейски автомобила и няколко къщи, защото протестиращите са хвърляли " бутилки, тухли и други предмети ", сподели Холанд. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР