Австралийската армия е толерирала нееднократно от 60-те години на миналия

...
Австралийската армия е толерирала нееднократно от 60-те години на миналия
Коментари Харесай

Доклад: Австралийската армия е толерирала сексуалния тормоз над новобранци

Австралийската войска е толерирала неведнъж от 60-те години на предишния век половия тормоз над новобранци в юношеска възраст, се споделя в отчет на държавна проверяваща комисия, съобщи Ройтерс.

Високопоставени фигури от сферата на защитата умишлено са разрешавали новобранци, даже на 15-годишна възраст, да бъдат унижавани при практики, известни като ритуали за посвещаване. Според отчета това се е случвало най-малко от 60-те години на XX век.

През 70-те и 80-те, да вземем за пример, новобранци в юношеска възраст във военна база били подложени на тежък полов и физически тормоз от " остарели " бойци (тоест служещи от по-отдавна), откакто управлението не е съумяло да се оправи със създалата се просвета на практикуване на тормоз, се споделя в документа.

Докладът бе оповестен от комисия, занимаваща се с реакцията на разнообразни институции против тормоз над деца.

Освен издевателството над новобранците в границите на програмата за кадети на австралийската войска, която планува банкет на претенденти още от 13-годишна възраст, от 2001 година са открити 154 случая на тормоз.

Според комисията в образователните проекти на програмата на кадетите най-малко от 2000 година има условия, повишаващи заплахата от полов тормоз над деца.

Така да вземем за пример в тях написа, че възрастта за навършване на пълноправие е 14 години, в случай че в Австралия тя варира, само че е постоянно над 16 години.

В отговор по имейла до Ройтерс програмата за банкет на кадетите на австралийската войска съобщи, че е реформирала ограниченията си за гарантиране сигурността на младежите и че се демонстрира нулева приемливост към случаи на тормоз. Тя обаче не разяснява заключенията в отчета.

Програмата показва, че е възприела политика, съгласно която подлага на щателна инспекция всички свои военни и цивилни чиновници, както и наети по контракт подизпълнители, имащи допир с кадети под 18-годишна възраст.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР