Австралийска реклама за месо, която се надсмива над разликата между

...
Австралийска реклама за месо, която се надсмива над разликата между
Коментари Харесай

„Най-добрата реклама“ се заиграва с пропастта между поколенията

Австралийска реклама за месо, която се надсмива над разликата сред поколенията, стана вайръл в онлайн пространството, поради невероятния си сюжет. Някои фенове я назовават „ най-хубавата реклама в историята “.

Името ѝ е The Generation Gap („ Пропастта сред поколенията " ). Видеоклипът илиза на 7 декември, а преди 2 седмици е качен в Youtube канала на Australian Lamb, където към този момент има над 1 милион гледания.

Компанията годишно пуска реклами преди Деня на Австралия. В центъра на тазгодишната е поредност от великански пукнатини в земята, които разделят всяко потомство на личния му остров. Пукнатините се уголемяват всякога, когато представител на някое потомство каже нещо неприятно за другото.

„ Ах, проклетото потомство Z (родените сред 1997 година и 2012 г.). Само не забравяйте, че ние сме тези, които изобретиха скъпоценната ви интернет мрежа “, извиква възрастен мъж през пропастта към младежи на смарт телефоните си, преди земята да се раздруса и да се разцепи още повече.

„ Класически бумъри (1955-1964) - вършат пропастта още по-голяма “, споделя един от членовете на Gen Z.

„ Можеше да е по-зле - можеше да сме на 30 “, дава отговор другия.

След това рекламата се мести към двойка милениали (1981-1996) на стена за катерене, които се питат дали към момента са „ готини “.

В различен кадър двойка от Gen X (1965-1980) релаксира в задния си двор: „ Просто имам възприятието, че никой не обръща внимание на Gen X “

В хода на рекламата, земята се пропуква още повече, до момента в който сред другите генерации разногласията се задълбочават.

В един миг всички стопират. В центъра на разрушения град стои барбекю с агнешко.

Хората осъзнават, че дупката се затваря единствено, в случай че кажат нещо благо или създадат някое признание.

„ И аз съм пристрастена към телефона си “, споделя старата жена.

„ Няма неприятно, че сте похарчили 368 милиарда $ за подводници “, включва се друга жена милениъл.

„ Беше импулсна покупка “, признава мъж буумър.

3-минутният филм приключва с доста извинения, обятия и барбекю.

Оттогава рекламата притегля внимание по света, като мнозина в Австралия приветстват хитрото ѝ просветление.

Кампанията следва социологически данни на английската компания за пазарни изследвания YouGov - те гласят, че 93% от австралийците са съгласни, че прекарването на време с други генерации има позитивно влияние, до момента в който 47% споделят, че барбекюто навън е обичаното им споделено ядене.

Рекламната организация зад креативната концепция на Australian Lamb е основаната в Сидни The Monkeys. Агенцията е известна с провокативните си реклами, които ѝ печелят голям брой влиятелни награди в промишлеността, в това число от, D&AD, The One Show и Clio.

Вестник The Independent цитира няколко коментара за рекламата на агнешкото в X (Twitter):

„ Рекламата за агнешко за Деня на Австралия през 2024 година е в действителност отлична. Една от най-хубавите реклами, които съм виждал от години ”

„ Феноменална рецензия на актуалното австралийско общество! "

„ Тяхната промишленост за агнешко месо направи най-хубавата реклама в историята - задача, която са си сложили от известно време “

„ Поп културата ни кара да имаме вяра, че поколенията на практика са разнообразни типове... Независимо дали става дума за обич към спортните ни герои или красивите ни пейзажи. Доброто от Австралия постоянно ни събира. Какъв по-добър метод да бъде преодоляно разделянето сред поколенията от едно епично австралийско агнешко барбекю? ", написа в изказване Греъм Ярди, управител на вътрешния пазар в Американска асоциация на актуалния език.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР