Австралия си постави нова цел: до края на 2021 г.

...
Австралия си постави нова цел: до края на 2021 г.
Коментари Харесай

Австралия планира да ваксинира всички желаещи до края на 2021

Австралия си сложи нова цел: до края на 2021 година да имунизира всички възрастни, които желаят да се имунизират, оповестява " Франс прес ".

Министърът на финансите Джош Фриденберг съобщи, че икономическо възобновяване в страната зависи от " ефикасното угнетяване на вируса ".

За тази цел, сподели той, държавно управление чака границите на Австралия да останат затворени до 2022 година и всички възрастни да получат двете дози от имунизацията.

Австралия преодоля пандемията от ковид, като дейно се изолира от останалия свят и предприе поредност от бързи местни затваряния.

Но доста малко австралийци са ваксинирани и има доста огнища на болестта, което поражда опасения, че досегашният триумф на държавното управление (при справяне с кризата) може да бъде краткотраен.

" Не знаем какво има зад ъгъла във връзка с вируса ", сподели Фриденберг.

По темпове на имунизация Австралия изостава от останалите богати страни, като до момента е доставила единствено 2,5 милиона дози, а са нужни 50 милиона за имунизиране на цялото население.

След поредност от проблеми с доставката на ваксини и имунизирането с AstraZeneca на лица под 50 години държавното управление сега води договаряния за произвеждане на иРНК ваксини в страната.

Фриденберг съобщи още, че " неизбежните " разноски ще доведат до повишаване на недостига до 161 милиарда австралийски $ (125 щатски долара) тази година, което е съвсем 8% от Брутният вътрешен продукт.
Правителството е планувало 291 милиарда австралийски $ за тласъци, свързани с вируси, в това число редица понижения на налозите и поддръжка на приходите. Тази сума се равнява на съвсем 15% от брутния вътрешен артикул.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР